Keramická forma na koláč od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma na koláč je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design. Forma je hladká a po stranách je opatřena vlnkováním. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Koláčová forma je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.
Hluboká forma na koláč Emile Henry je skvělým pomocníkem při pečení francouzského koláče Quiche, křehkých koláčů, ovocných, zeleninových i masových koláčů. Vhodné i na bublaninu, perkníky, dorty, na zapečenou zeleninu, gratinované brambory atd. Díky krásném designu se forma hodí i na servírování a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu. Průměr formy je 26 cm, výška je 5,8 cm a objem 2 l. Forma nemá odnímatelné dno. Výhodou keramické formy je rovnoměrné vedení tepla a keramická forma udrží koláč dlouho teplý.
Průměr: 26 cm
Výška: 5,8 cm
Objem: 2 l
Materiál: keramika
Barva: fenyklová (hnědošedá)
Forma na koláč je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům. Ručně vyrobeno. Krásný francouzský design. Ideální na pečení sladkých i slaných koláčů (quiche), na bublaninu, gratinované brambory, zapékanou zeleninu atd. Vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí. |
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do lednice: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano do 270 °C
150 g studeného másla, 175 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g neloupaných mletých mandlí, 3 žloutky, nastrouhanou kůru z 1 omytého citronu, 1 lžičku skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, špetku soli, 250 g zavařeniny, 1 žloutek na potření těsta, práškový cukr (na ozdobu)
Postup:
1. Mouku prosijte s cukrem, přidejte mandle, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Pak přilijte vidličkou prošlehané žloutky a vše zpracujte.
2. Chladné máslo nakrájejte na kousky a rychle je zpracujte s ostatními přísadami. Rychlost je důležitá, aby máslo příliš nezměklo a těsto se tzv. nespařilo. Vytvořte kouli a zabalenou do fólie ji nechte nejméně půl hodiny odpočívat.
3. Prochladlé těsto vyjměte, dejte stranou asi 1/4 množství a zbytek vyválejte na tloušťku přibližně 5 - 7 mm. Pomocí válečku přeneste těsto do kulaté formy o průměru 23 cm. Prsty je zlehka vmačkejte do formy a vytvarujte jeho okraje.
4. Přečnívající okraje odřízněte. Pokud by se někde těsto potrhalo, opravte to pomocí odříznutých kousků. Formu s těstem můžete dát ještě na chvíli do chladu. Předehřejte troubu na 185 °C (elektrickou) nebo 175 °C…
Záruka: 10 let
EAN | 3289319562806 |
Kód produktu | PP-956280 |
Typ | formy a plechy |
FORM | koláč |
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.