Upozornění: Vzhledem k velkému počtu požadavků z Vaší IP adresy je odpověď serveru zpomalena. Adresa může být blokována, pokud se zatížení serveru nesníží.
Měřič se stupnicí Balling budete potřebovat při domácí výrobě vína, piva nebo moštů. Pro měření je nutné cukroměr naplnit do 2/3 analyzovanou tekutinou, která nesmí obsahovat pevné částice ani plynové nebo vzduchové bubliny. Ideální množství tekutiny je, když se plovák v trubici nedotýká spodní části ani stěn.
Stupnice je pro lepší přehlednost v několika barvách.
Při výrobě vína je možné zjistit koncentraci cukru v hroznech v části se žlutou barvou – např. pro dezertní sladká vína je to 22° až 25° Blg, stolní suchá vína 15° až 22° Blg. Pokud se do vína přislazují, měl by se cukr přidávat postupně první, pátý a 12 den kvašení, nebo ihned po ukončení kvašení.
Při výrobě piva se měření obsahu cukru v mladině provádí podobně jako u vína. V rozsahu stupnice je doporučená počáteční koncentrace 8° až 10° Blg, kvašení je možné považovat za ukončené při 0° až 2° Blg v části se zelenou barvou.
Vyrobte si doma pivo, víno nebo mošt!
| Kategorie: | Příslušenství |
| Cukroměr | |
| Příslušenství pro vaření piva | |
| Domácí výroba piva | |
| Výrobce | BIOWIN |
| EAN | 5904816913033 |
| Kód produktu | CUK |
| Materiál | sklo |
| Délka | 16,5 |