Loading...
Přehrát video
Vanilkový lusk 2ks 6g - BAM

Vanilkový lusk 2ks 6g - BAM

Vanilkový lusk pro ochucení krémů, zmrzliny a dezertů. 2 ks v balení.

155 Kč
2583.3 Kč / 100g
Není skladem
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se

Vanilkové lusky BAM jsou ideální pro přípravu a obohacení široké škály sladkostí a sladkých pokrmů. Jedná se o celé lusky pravé Bourbon vanilky z Madagaskaru, které mají výjimečnou vanilkovou chuť a vůni. Vanilkové lusky doporučujeme do všech sladkých jídel, kde chceme zvýraznit vanilkovou chuť. Jsou ideální na výrobu domácího vanilkového krému nebo vanilkové zmrzliny a můžete jimi obohatit i různé sušenky a krémy nebo si připravit vlastní vanilkový extrakt a vanilkovou kávu. Vanilkové lusky obohatí pokrm i vizuálně, semínky vanilky. Skladování produktu: Vanilkové lusky skladujte v těsně uzavřených obalech, při pokojové teplotě do 25°C, v suchu a temnu. Teplota v místnosti by nikdy neměla přesáhnout 25 °C a lusky by neměly být vystaveny přímému světlu. Vyhněte se chlazení.

Jak zužitkovat celý vanilkový lusk?

Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.

23.6.2022

1. Překrojte lusk napůl

  • Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!
  • Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.

2. Co dělat, když vanilkový lusk vyschne a ztvrdne

  • V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte vanilkový lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.



3. Vyrobte si z vanilkového lusku cukr

  • Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.

4. Vyrobte si vanilkový extrakt

  • Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.
  • Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.
  • Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži
  • Jednou za čas směs protřepejte
  • Do pokrmů dávkujte po lžičkách



Hmotnost

Balení obsahuje: 6 g

Složení produktu

celé lusky Bourbon vanilky

Výživové hodnoty na 100g

Energetická hodnota kJ 224 kJ
Energetická hodnota kcal 53,5 kcal
Tuky 8,64 g
    - z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 17 g
    - z toho cukry 10,11 g
Bílkoviny 4 g
Vláknina 31,3 g
Sůl 0,038 g

Země původu

Slovinsko

Technické parametry

Kategorie: Vanilka a přípravky z ní
Vanilkový lusk
Výrobce BAM
EAN 3830069840951
Kód produktu 2202

Recenze

Vanilku mám až na vánoční cukroví
zatím nevyzkoušeno

Související produkty

Vanilkový lusk Tahitian 1kus, 15 cm

Vanilka Tahitensis 1kus

34 Kč

Skladem > 10 ks
1

Vanilkový lusk Tahitian 4kusy + 1 zdarma - Vanilka 15 cm

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 4 kusy + 1 zdarma

129 Kč

Skladem > 10 ks
1

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma - Vanilka 15 cm

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma

224 Kč

Skladem > 10 ks
1

Vanilka plod - vanilkový lusk 1ks

Vanilka je voňavé koření, kterým provoníte nejen vánoční cukroví.

102 Kč

Skladem > 5 ks
1