Agar je známý jako agar-agar a je označen symbolem E406. Tato přírodní želatinová tekutina se získává z červených stromů, které svými hustými stěnami zakrývají slunce, což zabraňuje vysychání stromů. Jedná se o veganský produkt, který se používá místo želatiny. Polysacharid je dostupný ve formě prášku, granulí nebo pastilek. "Mořská želatina" se nejprve suší a poté zahřívá. Toto je léto, které se úplně rozplyne při minimální teplotě 85 stupňů Celsia. Když se ochladí na 40-50 stupňů Celsia, je náboženský. Proto si nemusíte dávat pozor na světlo. Po vychladnutí vytvoří jakýsi hustý gel, který připomíná gel. Ne nadarmo je agar dobře známý veganům a je velmi užitečný pro osoby na redukční dietě. Latte získané z mořských pramenů je alternativou tradiční želatiny. Nejčastěji se používá na džemy, zavařeniny, želé, gely a další dezerty. Pro své gelující a stabilizační vlastnosti se agar nepoužívá v kulinářském průmyslu. Přírodním prostředkem je také stabilizátor používaný při výrobě kosmetiky, léků a galvanických látek. Látka získaná z mořských řas obsahuje bílkoviny, vlákninu, vitamíny K a E a minerální látky. Agar je zdrojem vápníku, hořčíku, železa, draslíku, fosforu a jódu. Poskytuje tělu také některé vitamíny B, jako je kyselina listová a pantotenová a riboflavin. Ve srovnání s přírodní želatinou je agar užitečnější. Není tu žádná touha ani zvuk. V procesu vaření se používá k vaření různých teplých jídel. Agar se také používá k výrobě sladkostí, jako je želé, marshmallows, džemy a polevy. Mluvím o veganské verzi želatiny, která se používá k přípravě domácích tvarohových krémů nebo pudinků. Lze ji použít i jako namáčecí omáčku na dušená jídla, masové kuličky nebo dušená jídla.
Balení obsahuje: 1 kg
agar-agar E406
Itálie
Barva | hnědá |
Kategorie: | Agar, želatina a pektin |
Výrobce | Monaco |
EAN | 8595628820243 |
Kód produktu | AGAR80-1 |