Loading...

Džezva na kávu

Nejprodávanější

1.
Červená džezva ze smaltu pro přípravu kvalitní tur

246 Kč
2.
Džezva na kávu z kvalitního leštěného nerezu

340 Kč
Filtrovat

Smaltovaná džezva na kávu 0,5l - červená - Ibili

Červená džezva ze smaltu pro přípravu kvalitní turecké kávy na sporáku.
246 Kč
Skladem > 5 ks

Džezva na 4 šálky - Korkmaz

Džezva na kávu z kvalitního leštěného nerezu
340 Kč
Skladem > 10 ks

Orbit - džezva na 2 šálky - Korkmaz

Nerezová džezva na přípravu 2 šálků té nejlepší pravé turecké kávy
202 Kč
Není skladem

Džezva na 3 šálky - nerez - Korkmaz

Nerezová džezva na kávu
285 Kč
Není skladem

Džezva 0,5L - Korkmaz

Džezva na mléko o objemu 0,5l
426 Kč
Není skladem

Džezva nerez YAPRAK 0,33l - Orion

Džezva nerez Yaprak. Objem 0,33 l.
235 Kč
Není skladem

Káva se dá připravovat mnoha způsoby. Jedním z těch nejstarších je příprava kávy v džezvě. Je to vlastně typ varné konvice určené k vaření kávy. Při přípravě kávy v džezvě získá káva jedinečnou chuť, které jinak nedosáhnete. Džezva se používá převážně k přípravě pravé turecké kávy. V naší nabídce najdete nerezové džezvy i džezvy ze smaltu, které jsou vhodné na elektrické, indukční i plynové desky, s různým objemem. Držadlo džezvy je od konvice izolované a nevodí teplo, což oceníte hlavně při nalévání, jelikož káva se z džezvy musí nalévat pomalu, aby v šálku nebylo příliš mnoho kávové sedliny.

 

Džezva na kávu je nádoba se širším dnem, které se směrem nahoru postupně zužuje. Z jedné strany je na džezvě hubička k nalévání a naproti ní je dlouhá rukojeť. Tvar džezvy je velmi důležitý pro přípravu kávy, díky rozšířenému dnu by totiž kávová sedlina měla zůstávat dole.

Jak připravit kávu v džezvě? Dá se říct, že spíš než vaření je to takový rituál, který má několik kroků a trvá zhruba patnáct minut. Výsledný nápoj se ale nedá s ničím porovnat. Vzhledem k tomu, že by káva nikdy neměla přijít do styku s vařící vodou, je dobré k přípravě kávy v džezvě použít vodu balenou, nebo vychlazenou převařenou vodu, do džezvy se totiž lije voda studená. Do té se přidá extra jemně namletá káva a cukr. Pro ozvláštnění můžete přidat nějaké koření. Třeba kardamom, skořici, nebo špetku čili. V džezvě můžete vařit různé druhy kávy, lepší jsou ale ty, u kterých se vytváří více pěny, což je zpravidla káva robusta.

Džezvu dejte na plotýnku a začněte zahřívat. Jakmile se na kávě začne vytvářet krusta, sundejte džezvu z plotýnky, krustu sklepněte a proces ještě dvakrát zopakujte. Hotovou kávu pomalu přelijte do šálku. Toto je základní postup přípravy, každopádně verzí přípravy je více, a liší se podle zemi od země. V Turecku se například káva v džezvě tradičně připravuje na rozžhaveném písku či uhlí.

Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.

Naše zboží si můžete vyzvednout na více jak 700 výdejních míst ZÁSILKOVNA. Tedy v každém větší sídle, například i v drogerii na rohu.

Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.

Dopravu pro standartní zásilky máme zdarma od 2.000,- Kč. Navíc osobní odběr v kamenné prodejně je ZDARMA pro všechny objednávky.

Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.

Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.

Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.

Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.