Loading...

Džezva na kávu

Nejprodávanější

Filtrovat produkty
Počet produktů: 4

Smaltovaná džezva na kávu 0,5l - červená - Ibili

Červená džezva ze smaltu pro přípravu kvalitní turecké kávy na sporáku.

253 Kč

Skladem poslední 3 kusy
1

Džezva nerez YAPRAK 0,33l - Orion

Džezva nerez Yaprak. Objem 0,33 l.

242 Kč

Není skladem

Džezva na 3 šálky - nerez - Korkmaz

Nerezová džezva na kávu

249 Kč

Není skladem
- 21%
Džezva na 4 šálky - Korkmaz

Džezva na 4 šálky - Korkmaz

Džezva na kávu z kvalitního leštěného nerezu
350 Kč
277 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1

Káva se dá připravovat mnoha způsoby. Jedním z těch nejstarších je příprava kávy v džezvě. Je to vlastně typ varné konvice určené k vaření kávy. Při přípravě kávy v džezvě získá káva jedinečnou chuť, které jinak nedosáhnete. Džezva se používá převážně k přípravě pravé turecké kávy. V naší nabídce najdete nerezové džezvy i džezvy ze smaltu, které jsou vhodné na elektrické, indukční i plynové desky, s různým objemem. Držadlo džezvy je od konvice izolované a nevodí teplo, což oceníte hlavně při nalévání, jelikož káva se z džezvy musí nalévat pomalu, aby v šálku nebylo příliš mnoho kávové sedliny.

 

Džezva na kávu je nádoba se širším dnem, které se směrem nahoru postupně zužuje. Z jedné strany je na džezvě hubička k nalévání a naproti ní je dlouhá rukojeť. Tvar džezvy je velmi důležitý pro přípravu kávy, díky rozšířenému dnu by totiž kávová sedlina měla zůstávat dole.

Jak připravit kávu v džezvě? Dá se říct, že spíš než vaření je to takový rituál, který má několik kroků a trvá zhruba patnáct minut. Výsledný nápoj se ale nedá s ničím porovnat. Vzhledem k tomu, že by káva nikdy neměla přijít do styku s vařící vodou, je dobré k přípravě kávy v džezvě použít vodu balenou, nebo vychlazenou převařenou vodu, do džezvy se totiž lije voda studená. Do té se přidá extra jemně namletá káva a cukr. Pro ozvláštnění můžete přidat nějaké koření. Třeba kardamom, skořici, nebo špetku čili. V džezvě můžete vařit různé druhy kávy, lepší jsou ale ty, u kterých se vytváří více pěny, což je zpravidla káva robusta.

Džezvu dejte na plotýnku a začněte zahřívat. Jakmile se na kávě začne vytvářet krusta, sundejte džezvu z plotýnky, krustu sklepněte a proces ještě dvakrát zopakujte. Hotovou kávu pomalu přelijte do šálku. Toto je základní postup přípravy, každopádně verzí přípravy je více, a liší se podle zemi od země. V Turecku se například káva v džezvě tradičně připravuje na rozžhaveném písku či uhlí.

Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.