Loading...

Exkluzivní vanilkový lusk z Madagaskaru 10ks 16-18cm - Vanissa

Exkluzivní vanilkový lusk Madagascar 15-18 cm. V balení 10 ks.

724 Kč
Není skladem
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se

Objevte jedinečnou „Bourbon vanilku Madagaskar“. Tento produkt obsahuje dva výjimečné lusky vzácné hybridní odrůdy (Pompona x Planifolia), pěstované na Madagaskaru. Tyto lusky, známé pro svou působivou velikost, často nazývané „vanilkový banán“, září brilantností a jsou plné množství aromatických zrn. Komplexní chuťový profil: Na rozdíl od klasické bourbonské vanilky se smetanovými a čokoládovými tóny se tento větší bratranec může pochlubit komplexní paletou chutí. Očekávejte bohaté nuance zralého ovoce, světlého tabáku, karamelu, koření a sladkých mandlí. Tyto lusky promění každé jídlo na oslavu chutí. Všestranné kulinářské použití: Vysoký obsah vlhkosti těchto lusků zajišťuje dokonalou flexibilitu, takže je radost je používat při vaření. Jednoduše lusk podélně rozřízněte a nechte vyluhovat v mléce, másle nebo jiném přípravku. Vzhledem k jejich mimořádné velikosti můžete lusky rozřezat na dva nebo tři kusy pro více použití. Aromatická bohatost této vanilky vás nadchne. Vynikne ve slaných pokrmech, exotické kuchyni, ale i v dezertech, pečivu, dortech a dokonce i koktejlech. Madagaskar je jedním z největších světových producentů vanilky. Odrůda Pompona však zůstává vzácná a málo známá. Je to skutečný poklad pro znalce, kteří hledají nové, vynikající chutě. Každý lusk je pečlivě vybírán a balen do skleněných lahví. Tento ekologicky odpovědný a opakovaně použitelný obal je v souladu s naším závazkem ke kvalitě a životnímu prostředí. Lusky skladujte na suchém a chladném místě, mimo dosah světla, aby si zachovaly svůj bohatý aromatický profil.

Jak zužitkovat celý vanilkový lusk?

Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.

23.6.2022

1. Překrojte lusk napůl

  • Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!

  • Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.

2. Co dělat, když vanilkový lusk vyschne a ztvrdne

  • V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.

3. Vyrobte si z vanilkového lusku cukr

Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.

4. Vyrobte si vanilkový extrakt

  • Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.

  • Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.

  • Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži

  • Jednou za čas směs protřepejte

  • Do pokrmů dávkujte po lžičkách

Složení produktu

Vanilkové lusky

Země původu

Afrika

Další informace

Barva černá

Technické parametry

Kategorie: Vanilkový lusk
Výrobce Vanissa
EAN 3760377650211
Kód produktu pro16mad10

Související produkty

Vyrobeno v Německu
Bio vanilkový lusk 1ks - RUF

Bio vanilkový lusk 1ks - RUF

Bio Bourbon vanilkový lusk. Balení 1 ks.

75 Kč
2500 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Gurmánská prvotřídní vanilka třídy A - vanilkový lusk 1kus

Prvotřdíní gurmánská vanilka 1kus

81 Kč

Skladem > 10 ks
1

Exkluzivní vanilkový lusk z Ugandy 2ks - Vanissa

Exkluzivní vanilkový lusk z Ugandy. V balení 2 ks.

196 Kč

Skladem > 10 ks
1

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma - Vanilka

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma

318 Kč

Skladem > 10 ks
1