Loading...

Exkluzivní vanilkový lusk z Ugandy 2ks - Vanissa

Objevte intenzivní, karamelově-kořeněnou vůni pravé ugandské vanilky Vanissa – exkluzivní lusky prémiové kvality pro dokonalé dezerty


196 Kč
1
Skladem 5 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Exkluzivní vanilkové lusky z Ugandy Vanissa patří mezi nejvzácnější a nejkvalitnější na světě. Každý lusk je ručně vybírán, sušený na slunci a pečlivě fermentovaný, aby si zachoval maximální obsah vanilinu – přirozené aromatické látky, která dodává dezertům nezaměnitelnou chuť i vůni.

Ugandská vanilka vyniká bohatým, krémově-karamelovým profilem s jemnými čokoládovými tóny, které se skvěle hodí do krémů, těst, zmrzliny, pudinků i teplých nápojů. Lusky jsou masité, měkké a mimořádně aromatické – ideální pro každého, kdo chce posunout své cukrářské výtvory na profesionální úroveň.

Vanilka Vanissa pochází z udržitelných plantáží, kde se dbá na kvalitu i férové podmínky pro farmáře. Každé balení obsahuje 2 prémiové lusky, které lze opakovaně použít – například na výrobu domácího vanilkového cukru nebo extraktu.

Jak zužitkovat celý vanilkový lusk?

Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.

23.6.2022

1. Překrojte lusk napůl

  • Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!
  • Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.

2. Co dělat, když vanilkový lusk vyschne a ztvrdne

  • V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte vanilkový lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.



3. Vyrobte si z vanilkového lusku cukr

  • Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.

4. Vyrobte si vanilkový extrakt

  • Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.
  • Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.
  • Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži
  • Jednou za čas směs protřepejte
  • Do pokrmů dávkujte po lžičkách



Složení produktu

Vanilkové lusky

Země původu

Afrika

Další informace

Barva černá

Technické parametry

Kategorie: Vanilkový lusk
Výrobce Vanissa
EAN 3760377652635
Kód produktu proug2

Související produkty

Nové
Vanilkový lusk Bourbon – Gourmet / Grade A (16 cm +) 1ks - Vanilla Ocean

Vanilkový lusk Bourbon – Gourmet / Grade A (16 cm +) 1ks - Vanilla Ocean

Objevte skutečný klenot mezi vanilkami – pravý madagaskarský vanilkový lusk odrůdy Bourbon (Plan

55 Kč
1651.7 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Vanilkový lusk Tahitian 1kus, 15 cm

Vanilka Tahitensis 1kus

36 Kč
3600 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Vanilka plod - vanilkový lusk 1ks

Vanilka je voňavé koření, kterým provoníte nejen vánoční cukroví.

102 Kč

Skladem > 10 ks
1
Nové
Vanilkový lusk Bourbon – Gourmet / Grade A (16 cm +) 100g (cca 30ks) - Vanilla Ocean

Vanilkový lusk Bourbon – Gourmet / Grade A (16 cm +) 100g (cca 30ks) - Vanilla Ocean

Objevte skutečný klenot mezi vanilkami – pravý madagaskarský vanilkový lusk odrůdy Bourbon (Plan

1 116 Kč
1116 Kč / 100g

Skladem > 5 ks
1