Loading...

Forma na Angel food cake ( Andělský dort ) - Wilton

Andělská forma na pečení vám usnadní přípravu oblíbeného dezertu.

443 Kč
Není skladem
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se

Speciální forma na Andělský dort (Angel food cake ) s nožičkami pro perfektní cirkulaci vzduchu, při chlazení hotového dortu. Tato hliníková forma, je potažena nepřilnavým povrchem, nemusí se tedy vymazávat ( pouze v některých případech se  forma doporučuje vymazat a vysypat ). Pokud chcete, stačí formu vystříkat olejem na pečení. Spodní část s hrotem je vyndávací, korpus jde tedy lehce vyndat z formy. Pokud si chcete recept na Andělský dort vyzkoušet, neměla by Vám tato forma chybět. V klasické formě se korpus špatně vychladí a těsto ztratí svůj objem.
Recept je jednoduchý: V elektrickém robotu za pomocí šlehací metli při střední rychlosti, rozšleháte 12 bílků do pěny, během šlehání přidávejte jemně namletý cukr, zhruba 300g a lžičku vanilkového extraktu , přidat můžete i špetku soli - pro lepší vyšlehání. V některých receptech se uvádí, jako přísada k bílkům lžička Vinného kamene – bílky budou po vyšlehání opravdu pevné. Do vzniklého sněhu opatrně vmíchejte 300g prosátého jemného nejlépe cukrářského cukru – někde zvaný jako Podsypový cukr. V některých receptech se přidává pouze mouka, zhruba 250g ta ale v originálním receptu není. Hotovou směs jemně nandáme do formy na Angel cake, těsto na povrchu uhladíme cukrářskou paletkou, nakonec formou trochu bouchneme o stůl, aby se vyhnal přebytečný vzduch.
Pečeme při 160°C zhruba 35 minut. Korpus musí být na dotek pružný a kůrka korpus zlatá.
Nyní formu překlopte, speciální nožičky zabrání aby se ke korpusu dostal vzduch a zaručují tak perfektní postupné ochlazení piškotu. Pro ještě lepší ochlazení korpusu, můžete využít láhev např. od vína, na její hrdlo položit vnitřní trn formy, ten má otvor a do něj se právě láhev dobře vejde. Forma tak bude ve vyšší výšce a cirkulace bude ještě lepší.
Po 1 hodině formu otočíme, opatrně vyndáme vnitřní část trnu ( ten je součástí spodní části formy a tak se nám piškot krásně vyndá i s trnem ). Za pomocí Cukrářského nože odloupneme – možnou  připečenou část korpusu na trnu a piškot dáme na tác, nebo talíř.
Hotový piškot se může jíst jen tak, popřípadě přelitý sirupem, nebo se často servíruje s čerstvým ovocem, jako jsou jahody, borůvky, maliny a přelité smetanovým krémem a posypaným kokosem.

Technické parametry

Kategorie: Formy na pečení
Výrobce Wilton
EAN 070896225528
Kód produktu 0260446

Související produkty

Forma na Pasteis de nata - tradiční portugalský krémový dezert 6ks - Ibili

Forma na tradiční portugalský dezert Pasteis de nata, který vás naprosto uchvátí.

251 Kč

Skladem > 10 ks
1

Forma na pečení v páře FLAN 1,15 l - Ibili

Forma na pečený pudink typu flan určená na pečení v páře, vyrobená z nerezové oceli.

269 Kč

Skladem 4 ks
1

Forma na pečení nepřilnavá srdce 27x18cm - Decora

Forma na pečení z nepřilnavého materiálu ve tvaru srdcí. Rozměry 27 x 18 cm.

260 Kč

Skladem 4 ks
1

Formička na plněné pečivo 12,5 cm - Reproplast

Formička pro profesionální pekárny a cukrárny usnadní tvorbu plněného pečiva.

61 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1