Kukuřičný sirup vzniká hydrolýzou kukuřičného škrobu
.Použití kukuřičného sirupu:
Jelikož má silnou antikrystalizační schopnost (zabraňuje cukru rekrystalizaci po jeho rozpuštění) nachází kukuřičný sirup v cukrářství široké uplatnění.
- krémy - získají lepší konzistenci, jsou vláčnější a pomaleji vysychají
- mléčné a čokoládové potahovací a modelovací hmoty - zabraňuje jejich vysychání a zajišťuje elasticitu
- zmrzliny - zvyšuje nášleh a zlepšuje texturu
- karamel - zabraňuje rekrystalizaci cukrů
- bonbony a karamely - udržuje hladkou texturu
- pečivo, želé bonbony, fondány a čokoládové náplně - zadržuje vlhkost a v závislosti na jejím množství reguluje např. u bonbonů jejich konzistenci od měkké a žvýkavé až po tvrdou a křehkou
- trvanlivost - zadržováním vlhkosti ji zvyšuje
Výroba slaného karamelu:
220 g smetany na šlehání 35%
90 g kukuřičného sirupu
120 g krupicového cukru
8 g soli
100 g másla
Smetanu přivedeme k varu. Cukr, kukuřičný sirup a sůl utavíme na karamel. Pak přidáme máslo a mícháme do rozpuštění. Přilijeme smetanu a krátce provaříme. Necháme vychladit v lednici kontaktně přikryté potravinářskou fólií.
Skladujte v suchu a při teplotě do 25°.
Složení: 100% kukuřičný sirup
Balení obsahuje: 500 g
100% kukuřičný sirup
Kategorie: | Cukr, sladidla, Isomalt, Glukóza |
Cukr a sladidla | |
Výrobce | dortis |
EAN | 5902211692621 |
Kód produktu | DR-K-180 |