Pistáciová pasta je skutečnou bombou vitamínů a minerálů, která stojí za to obohatit váš každodenní jídelníček. Malé množství pasty přidané do pokrmů jim dodá jedinečnou chuť a vůni. Velké množství bílkovin činí pistáciovou pastu ideální pro vegetariánskou stravu a pro sportovce. Další výhodou je pozitivní vliv na nervový systém a plodnost. Pistácie podporují činnost srdce a posilují imunitní systém. Pistáciová pasta zvyšuje koncentraci, má pozitivní vliv na zrak a má protirakovinné vlastnosti.
Pistáciová pasta je vhodná jako přísada do zmrzliny, muffinů a různých druhů dezertů a pokrmů. Hluboká, plná pistáciová chuť produktu se perfektně hodí jako sladký i slaný doplněk. Je to skutečná pokladnice cenných mastných kyselin, bílkovin a minerálů. Pistáciová pasta, plná různých minerálů, se díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny perfektně hodí do každodenního jídelníčku vegetariánů a veganů. Podporuje správné fungování celého těla.
Konzumace pasty z pistácií může mít mnoho zdravotních výhod:
Pistáciové máslo je bohaté na živiny, jako jsou bílkoviny, zdravé tuky, vláknina, vitamíny (například vitamín E) a minerály (například hořčík, fosfor, měď a mangan).
Zdroj zdravých tuků: Pistáciové máslo obsahuje zdravé tuky, jako jsou mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny. Tyto tuky mohou pomoci udržovat zdravou hladinu cholesterolu a podporovat zdraví srdce.
Dobré pro kardiovaskulární systém: Konzumace pistáciového másla může pomoci snížit LDL cholesterol (tzv. „špatný“ cholesterol) a zvýšit HDL cholesterol (tzv. „dobrý“ cholesterol), což je prospěšné pro zdraví srdce.
Pistácie jsou bohaté na přírodní antioxidanty, jako je vitamín E, které pomáhají chránit buňky před poškozením způsobeným volnými radikály.
Ačkoli je pistáciové máslo kalorické, výzkum naznačuje, že pistácie mohou podporovat hubnutí. Jejich vysoký obsah vlákniny a bílkovin může přispět k pocitu sytosti a regulaci chuti k jídlu.
Vláknina v pistáciovém másle může podporovat zdraví trávicího systému, zlepšit trávení a regulovat vyprazdňování.
Podpora zdraví pokožky: Díky přítomnosti vitamínu E a dalších živin může pistáciové máslo podporovat zdraví pokožky tím, že působí jako přírodní protizánětlivý a hydratační prostředek.
Složení: pražené loupané pistácie 100 %
Alergeny: Výrobek může obsahovat sezam, celer
Nutriční hodnota výrobku ve 100 g
Energetická hodnota je 2576 kJ / 621 kcal
Tuky 48,5 g
nasycené mastné kyseliny 6,0 g
Sacharidy 18,9 g
včetně cukrů 16,4 g
Bílkoviny 24,2 g
Sůl 0,2 g
Hmotnost
Balení obsahuje: 170 g
Složení produktu
pistácie loupané pražené 100%
| Alergeny |
skořápkové plody |
Výživové hodnoty na 100g
| Energetická hodnota kJ |
2576 kJ |
| Energetická hodnota kcal |
615,5 kcal |
| Tuky |
48,5 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny |
6 g |
| Sacharidy |
18,9 g |
| - z toho cukry |
16,4 g |
| Bílkoviny |
6,1 g |
| Vláknina |
24,2 g |
| Sůl |
0,02 g |
Výrobní společnost
TAR-GROCH-FIL Spółka Jawna
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
grzegorz@targroch.pl
www.targroch.pl