Marcipán je homogenní plastická hmota, která se skvěle hodí k vrstvení, plnění a zdobení cukrářských výrobků. Marcipánová hmota je díky své plasticitě hojně využívána při zdobení dortů, mazurek a cukroví (k vytváření plochých i prostorových dekorací a figurek). Marcipán bude také výborným základem pro krémy a hmoty. Hojně se používá jako náplň při výrobě pralinek, tyčinek a čokoládových tyčinek. Marcipán používaný k tvorbě figurek by měl být kombinován s moučkovým cukrem ve vhodných poměrech. Hmota se velmi snadno kombinuje s potravinářskými barvami (gelovými i sypkými), což umožňuje vytvářet libovolné dekorace. Používá se také na potahování koláčů - nejlépe se s ním pracuje, když ho položíte na dobře vychlazený máslový krém. Navíc se chuť marcipánu skvěle hodí k přípravě vánočního cukroví, perníčků, makových dortů, čokolád a mnoha dalších pochutin.
Balení obsahuje: 250 g
cukr, mandle (25%), voda, glukózový sirup, stabilizátor E422, konzervant E200, protispékavá látka E551.
Alergeny | mléko, skořápkové plody |
Španělsko
Barva | bílá |