Fondue původně pochází ze Švýcarska, ale v posledních letech tento pokrm zdomácněl i v České republice. K tomu, abyste si doma mohli pochutnat na sýrovém, čokoládovém či masovém fondue, potřebujete náležité příslušenství.
K přípravě fondue teoreticky stačí pouze kastrůlek, plotna a suroviny. Jenže tak jednoduché to přece jen není. Jedná se nejen o jídlo jako takové, ale také o menší společenskou událost, kdy si lidé povídají a zároveň si namáčejí kousky jídla do rozehřáté omáčky. A to se u plotny provozovat nedá. Proto je lepší si pořídit příslušenství k fondue, díky kterému si budete moci vytvořit jídlo třeba v obýváku. Mezi standardní příslušenství patří nádoba na tvorbu omáčky, hořák a dlouhé vidličky. Dražší verze navíc nabízejí i misky, ve kterých se dají připravit různé čalamády nebo dipy. To záleží na typu fondue. Zvlášť se pak dá pořídit i speciální pasta do hořáku.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.