Římský hrnec lze použít na pečení chleba, masa, zeleninu a nejrůznějších pokrmů z jednoho hrnce. Charakteristickým znakem římského hrnce je nápadná barva a plastické zdobení po obvodu nádoby i poklice.
Římský hrnec je perfektní k pečení i zapékání bez vody a tuku, je tak vhodný pro přípravu pokrmů osobám s jakoukoliv dietou. Uvnitř hrnce se teplota rovnoměrně rozvrhne, maso je tak dokonale propečené. Díky hezkému vzhledu poslouží tyto hrnce také jako nádobí na servírování pokrmů. Pokrmy si v hrnci udrží po celou dobu svou teplotu. Vyroben je z kameniny, některé modely mají uvnitř lazuru. Před prvním použitím je vhodné ponořit hrnec i s poklicí na 20 minut do horké vody. Do hrnce můžete dát maso, zeleninu i celé brambory. Pak už jen stačí vše okořenit a osolit. Vše přiklopte poklicí a během pečení nepodlévejte. Hrozí prasknutí hrnce. Pokrm se dělá ve vlastní šťávě. Hrnec neskladujte v krabici nebo zavřený ve skříni. Hrdě si ho vystavte na polici.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.