Loading...
Testováno
Přehrát video
Silikonová forma na čokoládu – kornoutky - Silikomart

Silikonová forma na čokoládu – kornoutky - Silikomart

Kvalitní silikonová forma na 15 čoko kornoutků. O2,6cm, výška 2,8cm.

200 Kč
1
Skladem poslední 3 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Čokoládové kornoutky můžete použít jako ozdobu na dort, nebo je jíst jen tak. Do formy se vejde 112,5ml čokolády. Rozpuštěnou čokoládou naplňte formu, přebytek setřete stěrkou a formou poklepejte o pracovní desku, aby v čokoládě nebyly bublinky. Čokoládky dejte ztuhnout do chladu (forma vydrží teploty do -60°C). Díky nepřilnavosti a pružnosti silikonu bonbonky vždy snadno vyloupnete a mají vždy hladký lesklý povrch. 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Velice kvalitní silikonová forma na čokoládové kornoutky, které jsem si přejmenovala na kužely. Forma odolává teplotám od -60°C do +230°C a velmi dobře se používá. Na zaplnění jedné formy budeme potřebovat 110 - 115 g čokolády. Čokoládu je třeba před použitím rozpustit a temperovat. K tomuto účelu se báječně hodí hrnec s dvojitými stěnami, mezi které se vlévá voda. Nahradí klasickou vodní lázeň, kde musíme pečlivě hlídat, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody nebo pára. Ale dá se se zvýšenou opatrností připravit i tak, někdo k rozpuštění používá mikrovlnnou troubu. Zhruba 2/3 z celkového množství čokolády nasekáme nebo nalámeme na menší kousky a za častého míchání pozvolna rozpustíme při teplotě zhruba 45 °C a odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme zbytek na menší kousky nalámané čokolády, necháme ji rozpustit a tím čokoládu temperujeme. Zchlazená by měla mít teplotu od 29°C – 31°C, dle druhu. Bílá čokoláda je připravená k použití při 29°C, mléčná a hořká při 30°C-31°C. Kdo nevlastní teploměr, tak vyzkouší nanést na dolní ret. Čokoláda nemá ani hřát, ale ani studit. Pak formu naplníme, několikrát s ní opatrně „bouchneme“ o desku stolu, tím vypudíme vzduchové bublinky. Povrch zarovnáme jedním tahem např. tvrdší stěrkou a tím i setřeme případnou nadbytečnou čokoládu. Necháme v chladu ztuhnout a kornoutky z formy vyloupneme. Jde to velice lehce. Čokoládky se hodí jak k přímé konzumaci, tak i na ozdobu různých moučníků a dezertů. Za sebe můžu formu jen doporučit. Nejen že se velice dobře používá, ale taktéž udržuje. Je možné ji mýt v myčce nádobí. M.F.

Výrobní společnost
Silikomart
Via Tagliamento 78 Pianiga VE 30030
customer.service@silikomart.com
www.silikomart.com

Technické parametry

Kategorie: Formy na čokoládu ze silikonu
Otestované produkty foodblogerem
Formy na čokoládu a pralinky
Formy na čokoládu silikonové
Forma na pralinky
Výrobce Silikomart
EAN 8051085044566
Kód produktu 22.120.77.0065
Materiál silikon
Barva hnědá

Pro práci s čokoládou se vám bude hodit

Temperovací stroj na čokoládu a 3 misky - PME

Temperovací stroj na čokoládu usnadní práci s čokoládou.

626 Kč

Není skladem

Náhradní tryska o průměru 4mm - Martellato

Náhradní tryska o průměru 4mm

208 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1

Chladicí sprej na čokoládu, 100ml - PME

Chladící sprej na čokoládu od PME. Balení 100 ml.

182 Kč
182 Kč / 100ml

Skladem > 5 ks
1

Sada vidliček na výrobu čokoládových bonbonů – 3ks - Ibili

Praktická nerezová sada, která obsahuje 3ks vidliček, jež nachází upotřebení především při výrobě čok

199 Kč

Není skladem

Sada na pralinky 30x30cm - Stadter

Praktická sada na výrobu pralinek obsahuje odkapávací síto a náčiní. Rozměry síta 30 x 30 cm.

478 Kč

Skladem > 5 ks
1

Miska na čokoládu 20cm - Ibili

Nerezová miska na zpracování čokolády.

273 Kč

Skladem poslední 3 kusy
1

Vytvořte originální čokoládu pomoci čokotransfetu

Bombasei transfer fólie Kopretiny 36,5 x 25 cm

Rozměr: 36,5 x 25 cm (vzor cca 33,5 x 23 cm) Fólie na dekoraci čokolády k použití zejména na prali

61 Kč

Na objednávku 4-8 dní
1

Transfer fólie 40x25cm kytičky - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor kytičky.

64 Kč

Skladem > 5 ks
1

Bombasei transfer fólie Dřevo 36,5 x 25 cm

Rozměr: 36,5 x 25 cm (vzor cca 33,5 x 23 cm) Fólie na dekoraci čokolády k použití zejména na prali

61 Kč

Skladem poslední 1 kus
1

Transfer fólie 40x25cm Reliure - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Reliure

64 Kč

Skladem > 10 ks
1

Bombasei transfer fólie Mikado 36,5 x 25 cm

Rozměr: 36,5 x 25 cm (vzor cca 33,5 x 23 cm) Fólie na dekoraci čokolády k použití zejména na prali

61 Kč

Na objednávku 4-8 dní
1

Transfer fólie 40x25cm vlákna - PCB

Transfér folie vlákna Rozměry 40 x 25 cm.

63 Kč

Skladem poslední 3 kusy
1

Recenze

super
splnilo očekávání