Loading...

Silikonová forma na čokoládu – veselé Vánoce - Silikomart

Forma na 15 bonbonů s veselými vánočními motivy. ... Další popis
Naše cena s DPH
172 Kč
Není skladem

Podrobný popis produktu

Veselé vánoční motivy soba, sněhuláka a saní rozzáří vánoční stůl. Rozpuštěnou čokoládou naplňte formu, přebytek setřete stěrkou a formou poklepejte o pracovní desku, aby v čokoládě nebyly bublinky. Čokoládky dejte ztuhnout do chladu (forma vydrží teploty do -60°C). Jednotlivé figurky jsou krasně zdobené a díky nepřilnavosti a pružnosti silikonu je vždy snadno vyloupnete. Formu můžete mýt v myčce. 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Silikonové formy na čokoládu značky Silikomart vynikají svou kvalitou. Velice ráda je používám a jsem s touto značkou velmi spokojená. V nabídce eshopu je mnoho různých druhů a každý si vybere formu dle svých potřeb a požadavků. Tato forma je s vánočním motivem a hodí se jak na výrobu pralinek, tak hlavně na odlévání malých čokoládek. Ty se budou líbit hlavně dětem. Čokoládky a pralinky budou určitě ozdobou vánočního stolu, ale můžou posloužit i jako vhodný dárek. Pokud budeme připravovat čokoládky bez náplně, tak na zaplnění formy budeme potřebovat 150 g čokolády. Nejlépe použijeme čokoládu ve tvaru čoček, ale není to podmínkou. Dá se použít i tabulková čokoláda, kterou nasekáme na menší kousky. Čokoládu je třeba před použitím rozpustit a vytemperovat, a to podle druhu použité čokolády. Může se použít buď nějaký elektrický temperovací přístroj, hrnec s názvem Vodní lázeň nebo silikonová miska na rozehřívání čokolády s víkem. Je vhodná do mikrovlnné trouby nebo i do běžné vodní lázně. Kdo bude pracovat s čokoládou častěji, tak doporučuji pořídit si ještě i teploměr pro temperování. Vše je k dostání v tomto eshopu.

Vytemperovanou čokoládu vlijeme do formy, čokoládu rozetřeme do prohlubní, na povrchu uhladíme a formou několikrát bouchneme o pracovní desku stolu. Tím se zbavíme případných bublinek. Formu odložíme do chladu a po ztuhnutí čokoládky vyloupneme. Pokud budeme připravovat pralinky, tak prohlubně formy vytřeme za pomoci menšího štětečku vytemperovanou čokoládou, po zatuhnutí zopakujeme. Pak přidáme náplň a pralinky nahoře čokoládou uzavřeme. Necháme ztuhnout a vyloupneme. Můžeme vyrábět čokoládky a pralinky v různých chuťových kombinacích přidáním různých ingrediencí.

Kdo nemá s temperováním ještě vůbec žádné zkušenosti, tak tomu pomůže video s panem Radkem Šubrtem.

Forma je vyrobena z 100% platinového silikonu, snáší teploty od – 60°C do + 230°C. Lze ji umývat v myčce nádobí. Jsem s ní velmi spokojená a můžu ji doporučit všem. M.F.

Související produkty

494 Kč
Skladem
1 999 Kč
Skladem
1 029 Kč
Skladem
999 Kč
Skladem
1 477 Kč
Skladem
466 Kč
Skladem

Recenze produktu

Napsat recenzi

jsou moc pěkné, snadno se z nich čokoláda vyndává

Naše zboží si můžete vyzvednout na více jak 700 výdejních míst ZÁSILKOVNA. Tedy v každém větší sídle, například i v drogerii na rohu.

Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.

Dopravu pro standartní zásilky máme zdarma od 1.500,- Kč. Navíc osobní odběr v kamenné prodejně je ZDARMA pro všechny objednávky.

Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.

Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.

Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.

Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.