Loading...

Kultura pro měkký sýr - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Taleggio na 10 litrů mléka

101 Kč
1
Skladem poslední 1 kus
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Použití: Plnotučné mléko termizujte při 72 ° C po dobu 15 sekund. Když mléko klesne na 42 ° C, přidejte kvas a nechte inkubovat 10 minut; promíchejte a po dosažení teploty srážení 38 ° C přidejte tekuté syřidlo Mir nebo telecí pastu Precor White.
Tvaroh je připraven po 18/20 minutách. Tento tvaroh nakrájejte nožem tak, aby byl rozdělen na plátky a poté na kostky, přičemž působí velmi jemně a nechá se 10 minut odpočinout. Část syrovátky se extrahuje a tvaroh se zpracovává se spannarolou, dokud kousky nemají velikost vlašského ořechu. Tento tvaroh se míchá, aniž by se rozbil, asi 5 minut a těsto se jemně ukládá do čtvercových nebo obdélníkových forem a udržuje je při teplotě 35 ° C.
První otočení proběhne po 20 minutách, přičemž bude sýr vždy v teple. Druhé otočení proběhne po 50 minutách. Po několika hodinách se provede další obracení a sýr se přivede do kyvety při teplotě 7 ° C s vlhkostí v komoře 80%.
Následující den musí být sýr obrácen a po 10 dnech zrání je hotový. Tímto způsobem získává vynikající sýr taleggio.
Solení v solném roztoku 18% NaCl po dobu asi 2 hodin na každý kg sýra.

Technické parametry

Kategorie: Startovací kultury plísňové a bakteriální
Výrobce Enolandia S.r.l.
EAN 2700001179337
Kód produktu 13740

Související produkty

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem > 5 ks
1

Startovací kultura Roniola na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Robiola na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem 5 ks
1

Startovací kultura Caciottu na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Caciottu na 10 litrů mléka

101 Kč

Není skladem

Startovací kultura zralé sýry na 10 litrů mléka

Startovací kultura zralé sýry na 10 litrů mléka

101 Kč

Není skladem