Toto syřidlo vám zaručí vysokou účinnost a snadné použití při výrobě domácích sýrů. Přírodní tekuté syřidlo získané z chymosinu a pepsinu z telecího břicha je zárukou zdravého složení, delikátní chuti a příjemné vůně domácích sýrů. Když jej doma použijete jednou, už nikdy nesáhnete po sýrech, které jsou k dispozici na pultech obchodů. S tímto výrobkem můžete doma vyrábět čerstvé i vyzrálé sýry z čerstvého mléka (také nízko pasterizované do 74 ° C), kozího a ovčího mléka. Díky jednoduchosti používání syřidla, které lze mimořádně snadno dávkovat bez vážení, bude domácí sýr hračka. Syřidlo prodávané v láhvi o objemu 50 ml je dostatek od 105 do 260 litrů mléka, v závislosti na druhu vyráběného sýra. Jeho aktivita 1: 10 000 U vám umožní použít pouze 8 až 20 kapek na 2 l mléka. Použití: 1. Vypočítejte a změřte dávku syřidla v poměru k množství použitého mléka. Před přidáním syřidla do mléka při teplotě 35-38 ° C jej zřeďte v 50 ml vody. (Doporučené dávkování: 8-20 kapek (přibližně 0,4 ml - 0,95 ml) na 2 l mléka. 2. Podle použitého receptu ve správný okamžik přidejte syřidlo do mléka zahřátého na teplotu 35-38 ° C (podrobné informace naleznete v našich sýrových receptech). 3. Vše jemně promíchejte a nechejte zakryté tvořit tvaroh asi 15-40 minut. Před dávkováním syřidla přidejte chlorid vápenatý (CaCl2) v množství přibližně 1-10 g / 10 l mléka, v závislosti na druhu připravovaného sýra. Chlorid vápenatý obohacuje mléko, zvyšuje výtěžnost sýra a usnadňuje práci syřidlem.