V tlakovém hrnci uvaříte rychle a s úsporou energie, otevírání i uzavření je uzpůsobeno tak, že ho zvládnete snadno i jednou rukou, nechybí samozřejmě ani ventil a pojistka proti otevření pod tlakem. Barva: bílá.
Takový hrnec se často nazývá i autorovi tohoto vynálezu, kterým byl francouzský matematik a fyzik D. Papin. První hrnec spatřil světlo světa už v roce 1679, od té doby prodělal pochopitelně mnohá vylepšení, princip ale zůstává stejný. Jde o to, že díky zvýšenému tlaku v nádobě dojde k vyšší teplotě vaření (120°C až 130°C) a díky tomu dojde i k rychlejšímu uvaření pokrmu. Potraviny v uzavřené nádobě si zachovají svou chuť a jistě nemůžeme opomenout značně nižší spotřebu energie. Hrnce jsou vybaveny bezpečnostním přetlakovým ventilem i pojistkou proti otevření pod tlakem, jejich provoz je tedy zcela bezpečný. Jedná se o silnostěnnou nádobu, materiálem je nerezová ocel. Obsah je 7 litrů, zkrácení času vaření přibližně o 70 % a úspora energie až 50 %!
Návod k použití: https://drive.google.com/file/d/1G6uQOMk8UxOqtBxJczR7Bbhk6c8i-m99/view?usp=sharing