V současné době existuje mnoho povrchových úprav nebo metod, které pomáhají výrobci sýra zabránit znehodnocení produktu, který vyrábí, a které poskytují dobré podmínky pro různé biochemické procesy, díky nimž si můžeme v závěrečné fázi vychutnat lahodnou chuť sýra. Vosk je jedním ze způsobu ošetření sýrů, kdysi se používal včelí, dnes se používá správně připravený parafín. Včelí vosk je vhodný pro voskování sýra, ale při nízkých teplotách je velmi křehký, takže dávejte pozor, abyste ho nepraskli. Kromě toho má tento typ vosku poměrně intenzivní aroma, které proniká do sýra, což obohacuje jeho aroma. To může být pro některé lidi výhodou a pro jiné nevýhodou. Parafín je velmi pohodlné řešení a je bez zápachu. K dostání jsou různé barevné parafiny. Každá barva odpovídá jinému období zrání. Vosk i parafín by se měly v hrnci zahřát na teplotu několika desítek stupňů. Mělo by se to dělat velmi opatrně a samozřejmě ve vodní lázni, protože tyto páry jsou velmi hořlavé. Před voskováním / parafinováním musí být pokožka sýra dokonale suchá a čistá. Nejlepší je povrch sýra před výše uvedeným postupem potřít lihem a počkat až uschne. Po předložených postupech můžete začít nanášet povlak. Můžete to udělat štětcem (velmi efektivně, protože rychle ztvrdne), nebo ponořit polovinu sýra do kapaliny, počkat, až vychladne a udělat totéž s druhou polovinou. Pro dobrou ochranu lze operaci několikrát opakovat.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.