Agávový sirup se stal módní alternativou cukru. Je obzvláště doporučován lidem, kteří se snaží zhubnout, a lidem s cukrovkou. Co je na něm tak zvláštního? Je 1,5krát sladší než cukr, ale má mnohem nižší glykemický index a je ideální pro vaření. Agávový sirup, známý také jako agávový nektar, je sladidlo vyráběné v Mexiku z určitých rostlin čeledi agávových. Má příjemnou chuť. Připomíná zředěný med, ale má nižší glykemický index (průměrné procentuální zvýšení hladiny glukózy v krvi, měřené dvě až tři hodiny po jídle). Výroba agávového sirupu Agáve se pěstuje 5 až 7 let, protože v tomto věku dosahuje maximálního obsahu cukru. Poté ji farmáři ručně krájejí. Sirup se vyrábí z jádra rostliny, které se nazývá pi?a, protože po krájení připomíná ananas. Agávový sirup se lisuje z jádra agáve, čímž se získá šťáva bohatá na inulin. Je zajímavé, že šťáva po vylisování ještě není sladká. Teprve po zahřátí se přemění na sladký nektar, který se následně filtruje. Tato jednoduchá metoda výroby odlišuje agávový sirup od jiných sirupů se složitými transformačními procesy, jako je kukuřičný sirup. Glykemický index agávového sirupu Glykemický index je měřítkem toho, jak rychle stoupá hladina glukózy v krvi po konzumaci produktu. Potraviny s vysokým glykemickým indexem rychle zvyšují hladinu glukózy v krvi. Potraviny s nízkým glykemickým indexem nezvyšují hladinu glukózy v krvi nebo jen pomalu.
Balení obsahuje: 350 ml
Zahuštěná šťáva BIO z kaktusu agáve.
Energetická hodnota kJ | 1260 kJ |
Energetická hodnota kcal | 301,1 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 71 g |
- z toho cukry | 71 g |
Bílkoviny | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0 g |
Česká republika
Kategorie: | Cukr a sladidla |
Výrobce | Natural Jihlava |
EAN | 8595617914977 |
Kód produktu | 8595617914977 |