V případě nesnášenlivosti lepku byste si měli často dát pozor na tradiční českou kuchyni, v níž dominují knedlíky, palačinky, bramborové knedlíky a koláče. Díky těmto univerzálním mixům je však možné zvládnout připravovat oblíbené dezerty v bezlepkové verzi. Recepty bez lepku obsahují často názvy: bezlepková směs, bezlepkový koncentrát mouky, univerzální bezlepková mouka, bez chleba nebo sladká mouka na pečení. Často se používají také bezlepkové směsi. Obecně se jedná o náhražky pšeničné mouky v bezlepkové stravě. Bezlepkové směsi jsou speciální směsi mouky a dalších přísad, díky nimž je bezlepkové pečení podobné lepkovému. Těsto získá poréznost, měkkost, nadýchání a lepší chuť. Právě z bezlepkové směsi pečeme bochánky bez lepku, bezlepkový kvasnicový koláč nebo bezlepkový kvasnicový croissant s čokoládou. Lidé na běžné stravě, kteří jedí takové pečené zboží, často nemyslí na nedostatek lepku. To vše díky magickým vlastnostem bezlepkových směsí. Pro milovníky sladkého najdete v nabídce například bezlepkové směsi na muffiny a brownies. Tyto směsi lze využít také pro přípravu jiných moučníků a pečiva. Bezlepkové směsi mají bohatší složení a výraznější chuť, proto lidé, kteří vedou zdravý životní styl upřednostňují tyto potraviny před klasickou moukou. Bezlepkové směsi neobsahují lepek a směs bílkovin, která se nachází v mnoha obilných zrnech. Je to složka, které by se měli lidé trpící celiakií vyhnout. Lepek hraje důležitou roli v tradičním pečivu, protože je zodpovědný za jejich lepivost. Je to lepek, který dělá buchty a chleby baculaté a mají příjemnou strukturu. Vzhledem k jeho nepřítomnosti je pekařské zboží o něco těžší.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.