Upéct si kváskový chléb nebo chléb z klasického droždí můžete i doma, stačí si vybrat potřebnou přísadu. Pšeničný chléb ošetřený kvasnicemi roste v důsledku alkoholového kvašení. Kvasinky štěpí cukry na ethanol a oxid uhličitý, což uvolní těsto a zvětší jeho objem. Ke spuštění tohoto procesu se používají kvasinky druhu Saccharomyces cerevisiae, tj. Kvasinky, které se používají v různých odvětvích potravinářského průmyslu, například jako kvasnice při pečení. Díky nim je chléb připravený k pečení i za 2-3 hodiny. To významně urychluje výrobu kvásku, který musí nejprve zrát za mnohem delší dobu (s přípravou musíte začít nejméně 4 dny před pečením). Kváskový chléb si připravíte z kvásku. Tento typ chleba se vyrábí bez přidání pekařských kvasnic. „Kouzlo“ je v kvásku - směs mouky a vody ve správném poměru, která při ponechání při teplotě 25–30 ° C začne „fungovat“. Z kvasu se vyvíjí bakterie mléčného kvašení (Lactobacillus), které jsou odpovědné za fermentační proces, který umožňuje pozdější kynutí těsta, a divoké kvasnice (obsažené v mouce). Hlavním produktem této reakce je kyselina mléčná, která je zodpovědná za okyselení těsta a nadýchání chleba. Kvašení kvásku trvá déle než kvašení kvasnicemi. Kromě toho musí být kynuté těsto „silné“, aby bylo zaručeno, že těsto řádně vzroste. Každé kynuté těsto je však jiné a jeho bakteriální struktura závisí na vybraném druhu mouky, druhu zrna, ze kterého bylo vyrobeno, nebo na podmínkách prostředí, ve kterém bylo pěstováno. Mladé kynuté těsto také není tak silné jako zralé, což má za následek slabší výsledky (méně nakynuté pečivo). Kvásek si můžete zakoupit u nás, nemusíte jej připravovat složitě doma.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.