Tato prvotřídní vanilka je pěstována organickým způsobem bez pesticidů a umělých hnojiv. Vanilkové lusky jsou ručně tříděny a vybrány jsou pouze ty nejkvalitnější lusky. Délka lusku je 14 - 19cm. Obsah vanilinu je 1,8% - 2%. Minimální vlhkost 30%
Odrůda : Planifolia
Země původu : Papua Nová Guinea
Skladujte do 20 ° C v suchu a temnu
Počet kusů 1ks
Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.
Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!
Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.
V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.
Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.
Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.
Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.
Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži
Jednou za čas směs protřepejte
Do pokrmů dávkujte po lžičkách
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem seškrábejte zrníčka. Prázdný lusk je možné dále použít do svařeného vína či cukru.
Vanilka
Energetická hodnota kJ | 1205 kJ |
Energetická hodnota kcal | 288 kcal |
Tuky | 0,1 g |
Sacharidy | 12,6 g |
- z toho cukry | 13 g |
Bílkoviny | 0,09 g |
Papua Nová Guinea
Kategorie: | Vanilka a přípravky z ní |
Vanilkový lusk | |
Výrobce | Vanilka |
EAN | 80030017 |
Kód produktu | 090510 |