Kukuřičný sirup je jednou z alternativ sladidel. Má neutrální chuť, zlatou barvu a sladkou vůni. Je méně sladký než agávový sirup, ale sladší než rýžový sirup. Vyrábí se z celých, mletých kukuřičných zrn, která obsahují vysoké množství glukózy a sacharózy. Jejich poměr je velmi podobný stolnímu cukru, takže mezi nimi není velký rozdíl. Kukuřičný sirup vás velmi rychle zasytí. Domácí kukuřičný sirup se vyrábí z kukuřičného škrobu a vody. Vaří se na mírném ohni, dokud nezhoustne a nevytvoří pastu. Oslaďte cukrem nebo medem a pokračujte ve vaření, dokud nevznikne sirup. Poté přidejte vanilku a smetanu a míchejte, dokud se nerozpustí. Tento produkt ze sladkého kukuřičného škrobu se obzvláště dobře hodí do asijské kuchyně. Kukuřičný sirup, oblíbená alternativa klasického bílého cukru, je ceněn jako vynikající doplněk korejských pokrmů. Dokonale se hodí i k čínské a japonské kuchyni. Originální sirup z kukuřičného škrobu zabraňuje vysychání potravin a krystalizaci. Jeho hustá konzistence a přirozená chuť dokonale vylepší jakýkoli pokrm – sladký i slaný.
Balení obsahuje: 280 g
Maltózový sirup 100%
Energetická hodnota kJ | 1343 kJ |
Energetická hodnota kcal | 320,9 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 79 g |
- z toho cukry | 42 g |
Bílkoviny | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0 g |
Česká republika
Kategorie: | Cukr a sladidla |
Výrobce | Natural Jihlava |
EAN | 8595617914090 |
Kód produktu | 8595617914090 |