Pektin, rostlinný želírující prostředek, je vynikajícím náhradníkem za želatinu. Polovina čajové lžičky pektinu odpovídá přibližně čtyřem plátkům želatiny. Pektin se používá krátkým povařením ve vodě nebo ovocné šťávě.
Zde jsou doporučení pro použití pektinu:
Marmeláda a džem: Použijte 3-8 g pektinu na 1 kg ovoce a cukru (0,3-0,8%). Jelly z pektinu: Pro intenzivní želírování použijte 14-18 g pektinu na 1 kg (1,4-1,8%). Optimální dávkování: Množství závisí na celkové hmotnosti ovoce a cukru. Čím méně přírodního pektinu je v ovoci, tím více pektinu je potřeba přidat.
Míchání s cukrem: Pektin smíchejte s malým množstvím cukru, než jej přidáte do receptu. To pomůže pektinu lépe se rozpustit.
Stálé míchání: Pektin postupně přidávejte a neustále míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
Doba vaření: Nechte směs vařit po dobu 1 minuty po dosažení varu.
Chlazení a želírování: Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu a nechte ztuhnout v lednici. Čas želírování bude záviset na použitém ovoci.
Další přidání: Pokud použitý pektin není dostatečný, vařte směs znovu a přidejte více pektinu. Úprava kyselosti: Pokud je kyselost ovoce/směsi příliš nízká, přidejte kyselý náhražek, jako je citronová šťáva nebo kyselina citronová, pro zvýšení želírovací schopnosti pektinu.
Balení obsahuje: 1 kg
Pektiny (E440)
Energetická hodnota kJ | 649 kJ |
Energetická hodnota kcal | 155 kcal |
Tuky | 0,5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 35 g |
- z toho cukry | 35 g |
Bílkoviny | 0,5 g |
Kategorie: | Agar, želatina a pektin |
Výrobce | Cake Masters |
EAN | 4250712327230 |
Kód produktu | 12709 |