Glazované ovocné koláče jsou v létě vítaným dezertem na kuchyňském stole. Přesto se někteří jejich přípravě vyhýbají, protože mnoho skleněných glazur obsahuje želatinu. S touto koláčovou polevou si můžete snadno odpočinout. Vyrábí se za použití zahušťovadla na bázi rostlin karagenanu. Koláčová glazura vytváří krásný lesk a udržuje ovoce čerstvé déle. Je neuvěřitelně snadné ji vyrobit: prášek smíchejte s vroucí vodou a cukrem a nalijte na ovocný koláč. Na přípravu potřebujete dále 250 ml vody, 2 lžičky cukru. Příprava: Do malé nádoby nalijte 250 ml vody nebo zředěné ovocné šťávy. Přidejte obsah sáčku a požadované množství cukru a šlehejte. Nyní byste měli tekutinu přivést k varu a dobře promíchat. Koláč nechte vychladnout asi 1 minutu. Postupně na něj rozprostřete ovocnou polevu a nechte ztuhnout.
Balení obsahuje: 36 g
Škrob, želírující látka karagenan, okyselující tatran draselný.
| Energetická hodnota kJ | 1316 kJ |
| Energetická hodnota kcal | 314,5 kcal |
| Tuky | 0,1 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 72,7 g |
| - z toho cukry | 4,9 g |
| Bílkoviny | 0,1 g |
| Vláknina | 0 g |
| Sůl | 0,83 g |
Německo
| Barva | čirá |
| Kategorie: | Agar, želatina a pektin |
| Želatina v prášku | |
| Výrobce | RUF |
| EAN | 40352848 |
| Kód produktu | 12017 |