Loading...

Používání a údržba pánví z keramiky

Pánve s keramickým povrchem jsou velmi odolné proti poškození, snadno se udržují, a mají navíc i atraktivní vzhled.

8.11.2016

1. Pánve s keramickým povrchem možné používat na všech druzích ohřevu - elektrice, plynu i indukci. Na indukci je vhodné použít tzv. adaptační disk. Některé typy je možné použít i v klasické nebo mikrovlnné troubě.

2. Keramické pánve, které mají plastové rukojeti, úchyty nebo jiné díly se nedoporučuje používat v troubě, a to ani v případě, kdy výrobce uvádí, že plast odolá i vysokým teplotám.

3. Plastová držadla, úchyty ani další části nikdy nevystavujte přímému zdroji tepla.

4. Před prvním použitím nádobí důkladně umyjte teplou vodou s neutrálními, neagresivními a neabrasivními čistícími přípravky. Stejně tak umývejte nádobí i po každém použití.

5. V  pánvích s keramickým povrchem je možné smažení a pečení i bez tuku a při teplotách až 400 °C. Může se v nich i servírovat.

6. Keramický povrch pánví je velmi odolný, ale přesto je vhodné při vaření používat dřevěné nebo silikonové kuchyňské pomůcky. 

7. Na mytí a čistění keramických pánví nejsou vhodné prostředky s obsahem chlóru,  ani silná alkalická čistidla, případně abrazivní prostředky, suché nebo tekuté písky a drátěnky, protože můžou hladký povrch poničit. Po umytí nádobí důkladně osušte a vytřete.

8. Pánve s keramickým povrchem je možné umývat v myčce nádobí, ale na konci cyklu musí být suché. Pokud suché nejsou, důkladně je vytřete a dosušte ručně.

9. Keramické pánve nemají žádné zvláštní nároky na skladování, ale vždy dejte pozor, aby nedošlo k poškrábání nebo jinému poničení jejich povrchu.

10. V nádobí s keramickým povrchem je možné krátkodobé uskladnění potravin, surovin i hotových jídel. 

Při správném používání a údržbě budete keramické pánve používat opravdu velmi dlouho a budete s nimi určitě po všech stránkách naprosto spokojeni.  


Nechte se inspirovat

13.8.2025

Léto patří nepečeným dezertům

Milé cukrářky a cukráři, co se náramně hodí k létu? Nepečené dezerty! Nikomu z nás se v létě nechce trávit hodiny v kuchyni s rozžhavenou troubou, naopak oceníme recepty, které šetří čas, energii a nervy. Nepečených zákusků existuje nepřeberné množství a my jsme pro vás připravili výběr těch nejlepších, inspirovaný aktuálními trendy a doplněný o praktické tipy i řešení nejčastějších chyb. Na co jsme se zaměřili? Níže najdete 3 recepty na různé nepečené dobroty, které na přípravu netrvají dlouho a okamžitě si je zamilujete!
Číst celé
15.7.2025

Tvorba Domácí Zmrzliny a Nanuků: 5 Rozmanitých Receptů pro Každého

Léto je ideální čas na to, abyste si připravili vlastní domácí zmrzlinu a nanuky. Tento podrobný průvodce vám ukáže, jak připravit lahodné domácí mražené dezerty pomocí různých metod – jak se zmrzlinovačem, tak bez něj. Dozvíte se o technikách, ingrediencích a přípravě, která vám umožní vytvořit zmrzlinu a nanuky, které budou nejen osvěžující, ale také plné chutí. Připravte se na 5 rozmanitých receptů, které vás naučí nejen základní techniky, ale i kreativní přístupy k domácí výrobě.
Číst celé
@parent