Upozornění: Vzhledem k velkému počtu požadavků z Vaší IP adresy je odpověď serveru zpomalena. Adresa může být blokována, pokud se zatížení serveru nesníží.
Dusitanová nakládací sůl (rychlosůl, praganda či nakládací sůl) ochrání masné výrobky před oxidací tuků, zároveň má konzervační účinky. Zlepší chuť a vůni výrobkům, dodá masu růžovou barvu. Dusitanová sůl se používá v masném a uzenářském průmyslu pro nakládání masa a uzenin. Tato sůl je bílá krystalická látka. Doporučené dávkování: 20 - 22g na 1kg díla (masa), příp. dle receptury. Na výrobu láku pro nakladání masa cca 100g na 1 L vody příp. dle receptury. Návod na použití pro maso a uzení: Vychlazené a nasolené maso zalijte lákem a nechte ležet 5-7 dnů v chladu, maso se doporučuje překládat cca co 2 dny. Návod na použití pro maso na výrobu klobás: Maso na výrobu klobás promíchejte se solí a nechte ležet 1-2 dny. Po proležení přídejte ostatní přísady jako koření apod., následně promíchejte a naplňte do střev. Složení: jedlá sůl vakuová, E250 dusitan sodný 0,5 – 0,6 %, E 535 hexakyanoželeznatan sodný protispékavá látka, jodičnan draselný 33 - 58 mg/kg
Kategorie: | Koření, soli a kultury |
Výrobce | Koření |
EAN | 2700001200048 |
Kód produktu | KO5010002 |