Loading...
83.4 % ( 6 hodnocení )

Silikonová forma na makronky

Silikonová forma na makronky vám umožní připravit najednou 48 ks tohoto oblíbeného dezertu. Rozměry 38 x 27 cm.

163 Kč
1
Skladem > 10 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Silikonová forma na makronky je určitě ideální pro výrobu malých a lahodných makronek. Speciální tvarování v podložce zaručují dokonale kulatý tvar makronek. S touto podložkou získáte roztomilé sušenky pro různé večírky. Samozřejmě díky této podložce snadno vyrobíte makronky, které budou krásně vypadat na sladkém stole na svatbě, oslavě narozenin, apod. Vyzkoušejte silikonové podložky Cakesicicq a podívejte se, jaké jedinečné dezerty s nimi můžete udělat. Silikonová forma se vyznačuje všestranným využitím díky tomu, že ji lze použít v troubě i mrazničce. Rohož odolává teplotám od -60 ° C do + 230 ° C.

Den makronek: Oslava sladké francouzské lahůdky!

Každý rok 20. března si milovníci sladkostí po celém světě připomínají Den makronek – den, který patří jedné z nejoblíbenějších francouzských sladkostí. Makronky, tyto krásně barevné a lahodné pamlsky, se staly symbolem elegance, jemnosti a perfektní cukrářské preciznosti. Ale co vlastně makronky jsou? Jak vznikly a proč je tento den tak speciální?

12.3.2025

Co jsou makronky?

Makronky jsou malé, kulaté cukrovinky, které se skládají ze dvou mandlových křupavých plátků spojených sladkou náplní, jako je čokoládová ganache, ovocný džem nebo krém. Mají lehkou a vzdušnou texturu, která je výsledkem pečlivé přípravy a správného šlehání bílků. Díky své jemné chuti a různorodým příchutím se makronky staly oblíbeným zákuskem nejen v cukrárnách, ale i v domácích kuchyních.

Historie makronek

Původ makronek sahá až do středověku, ale jejich moderní podoba, jak ji známe dnes, byla formována v Paříži. Francouzští cukráři se snažili zdokonalit recepty a přenést makronky na novou úroveň. Populární se staly v 20. století, zejména díky cukrárně Ladurée, která přinesla makronky na vrchol francouzské cukrářské kultury.

Den makronek – proč ho slavit?

Den makronek je ideální příležitostí k tomu, abyste si vychutnali tuto nádhernou cukrovinku a třeba se i pokusili o vlastní domácí výrobu. Proč si neudělat z 20. března malý svátek? Můžete uspořádat ochutnávku makronek nebo zorganizovat kreativní pečení s přáteli a rodinou.

Pro cukráře a fanoušky pečení je to také skvělý den na experimentování s novými příchutěmi a barvami. Připravte si makronky s ovocnými náplněmi, nebo si zahrajte s netradičními kombinacemi jako matcha, levandule nebo káva.

Recept na klasické francouzské makronky

Pokud jste ještě nezkoušeli péct makronky doma, tady máte jednoduchý recept na ty klasické, s mandlovou moukou a čokoládovou ganache jako náplní.

Ingredience:

Na plátky makronek:

  • 200 g moučkového cukru
  • 110 g mandlové mouky
  • 100 g bílku (asi 3 velká vejce)
  • 30 g krupicového cukru
  • Potravinářské barvivo (volitelné)

Na ganache náplň:

  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání

Postup:

  1. Příprava makronek:

    • Předehřejte troubu na 150 °C. Připravte plech s pečicím papírem a udělejte na něm malé kroužky, abyste měli na plátky makronek rovnoměrné rozměry (můžete použít například sklenici).
    • Smíchejte moučkový cukr a mandlovou mouku, a pak je prosijte, aby byly bez hrudek.
    • V jiné misce vyšlehejte bílky se špetkou soli. Jakmile začnou pěnit, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, dokud nevznikne pevný sníh.
    • Do sněhu přidejte mandlovou směs a jemně promíchejte špachtlí. Pokud chcete makronky obarvit, přidejte pár kapek potravinářského barviva.
    • Směs přeneste do cukrářského sáčku a na plech vytvořte malé kroužky.
    • Nechte je 20–30 minut odpočinout, aby na povrchu vytvořily jemnou kůrku. Poté pečte asi 12–15 minut. Po upečení je nechte vychladnout.
  2. Příprava ganache náplně:

    • Nalijte smetanu do malého hrnce a zahřejte ji, dokud nezačne jemně bublat.
    • Přelijte smetanu na čokoládu a nechte chvíli odstát. Poté promíchejte, dokud nebude směs hladká.
    • Nechte ganache vychladnout, dokud nebude dostatečně tuhá, aby ji bylo možné použít jako náplň.
  3. Sestavení makronek:

    • Na jeden plátek makronky naneste trochu ganache a přiklopte druhým plátkem. Jemně stlačte, aby se náplň rovnoměrně rozetřela.

Makronky podávejte jako krásnou sladkou pochoutku, kterou si můžete vychutnat s šálkem kávy nebo čaje.

Technické parametry

Kategorie: Šablony na makronky
Forma na makronky
Šablona na makronky
Výrobce I LOVE CAKES
EAN 80020014
Kód produktu ilc0022

Na přípravu makronek by se vám mohlo hodit

Mandlová mouka 100% 0,5 kg 798 dortis

100 % mandlová mouka vyrobená z jemně mletých blanšírovaných mandlí .

232 Kč
46.4 Kč / 100g

Na objednávku 4-8 dní
1

Mandlová mouka 350g 100% mandlí - FunCakes

Nejjemnější mandlová mouka pro lahodné makronky a mandlové koláčky. 350 g v balení.

307 Kč
87.7 Kč / 100g

Skladem > 5 ks
1

Směs na makronky červená 250g - Decora

Prášková směs pro snadnou přípravu makronek.

256 Kč
102.4 Kč / 100g

Skladem poslední 3 kusy
1

Mandlová mouka BLANŠÍROVANÁ 500g - I LOVE CAKES

Mandlová mouka značky I LOVE CAKES

153 Kč
30.6 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Směs na makronky 300g zelený - Cake Masters

Směs na zelené makronky. Balení 300 g.

124 Kč
38.8 Kč / 100g

Skladem poslední 2 kusy
1

Směs na makronky 300g violet - Cake Masters

Směs na fialové makronky. Balení 300 g.

124 Kč
103.3 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Recenze

100 %
Trochu zápasím , ale forma za to nemůže.
Zatím nevyzkouseno
Forma je fajn, makronky od ní šly dobře odlepit.