Skořicovník čínský je rostlina pocházející, jak z názvu vyplývá, z Číny, ale postupně se rozšířil do zemí jako jsou Indonésie, Malajsie, Laos, do Thajska, Vietnamu i Japonska. Dosahuje výšky až 10 m, ale na plantážích jej udrží max. vysoký 2 m. Kůra této odrůdy skořice je pevná, tvrdá, s hustou strukturou a skládá se z jedné vrstvy. Obsahuje přírodní toxin kumarin. Sušená kůra je zavinutá do tyčinek dlouhých cca 8 cm. Použít ji můžete na vánoční cukroví, do sladkého pečiva, na zdobení a dochucení dezertů, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni, dále do svařeného vína, čajů, kávy a likérů, na přípravu mastí nebo do parfémů a v kosmetickém průmyslu vůbec.
Balení obsahuje: 100 g
skořice celá
Vietnam
Barva | hnědá |