Do směsi se přidávají jen dvě další ingredience: 140 g změklého másla případně rostlinného oleje a 200 g vajec (zhruba 3-4). Směs šlehejte elektrickým mixérem na střední výkon asi tři minuty, dokud nenabyde a nezesvětlá. Hotovou směs můžete nalít do dortov
Do směsi se přidávají jen dvě další ingredience: 140 g změklého másla případně rostlinného oleje a 200 g vajec (zhruba 3-4). Směs šlehejte elektrickým mixérem na střední výkon asi tři minuty, dokud nenabyde a nezesvětlá. Hotovou směs můžete nalít do dortové formy nebo i do formy na bábovku. Pečte přibližně hodinu v rozehřáté troubě na 170°C. Zkontrolujte, zda je dort upečený pomocí špejle nebo párátka - to musí být po vytažení z dortu čisté. Na dort Red Velvet se běžně dává bílý máslový krém, který krásně kontrastuje s červeným korpusem. cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, zvlhčující látka E420, emulgátory E475 a E433, kakao, kypřící látky E450i a E500ii, regulátor kyselosti E575, zahušťovadla E412 a E416, aroma, sůl, barvivo E121. Může obsahovat stopy mléka, vajec a ořechů.