Použití: Mléko pasterizujte 30 minut při 65 ° C a poté nechte vychladnout na 38 ° C.
Očkujte kvasinkami v dávce uvedené na sáčku, opatrně míchejte asi 5 minut; přidejte telecí syřidlo v doporučené dávce. Asi po 18 minutách se lískooříšková zátka promíchá a čeká, až tvaroh zaschne. Po vyjmutí syrovátky se extrahuje a umístí do forem na malé kakiotty.
Otočí se asi po hodině 4/5krát a kontrolují Ph každých 30 minut.
Když tato hodnota dosáhne 5,40, vloží se do komory při teplotě 8/10 ° C, vlhkosti 80%. Další den se solí ve slaném nálevu s 20% solí (2 hodiny na každý kg sýra) nebo suší. Po třech dnech se sýr zabalí, aby se zvýraznila tvorba bílé plísně.
Zrání proběhne 15 dní po výrobě.
Kategorie: | Startovací kultury plísňové a bakteriální |
Výrobce | Enolandia S.r.l. |
Kód produktu | 13745 |