Loading...

Střívka na klobásy a salám

Filtrovat produkty
Počet produktů: 3

Vepřová střeva na klobásy 28/30mm 15m

Vepřová střeva 15m na klobásy

186 Kč

Skladem > 10 ks
1

Přírodní ovčí střívko 15m - BIOWIN

Přírodní ovčí střívko o délce 15 m.

118 Kč

Skladem > 10 ks
1

Uzenářské proteinové střívko 4m - BIOWIN

Uzenářské proteinové střívko dlouhé 4 m.

129 Kč

Skladem 4 ks
1

Ruční výroba klobásek a salámů vyžaduje nejen mít správně ochucené a připravené maso, ale důležité je také příslušenství. Kromě obav z mechaniky výroby domácí klobásy vždy vyvolávají dvě pochybnosti dvě fáze: ochucení náplně a výběr obalů pro budoucí klobásu. Není pochyb o tom, že by to měla být přirozená střívka na klobásy. Pokud se věnujeme takové mimořádné činnosti, jako je výroba klobás pro domácnost a hosty, musí být chutné, zdravé a v každém ohledu co nejpřirozenější. Konečná velikost a tvar vyrobené klobásy závisí na velikosti střeva a jeho typu. Střeva se vybírají podle hmotnosti na základě jejich kalibrace - průměru a metod jeho další přípravy, ať už bude výsledný produkt vařený, uzený nebo grilovaný. Začátečníkům v domácí výrobě klobás se obvykle doporučuje používat přírodní vepřová střívka na klobásy. Je však třeba si uvědomit, že s nimi je třeba zacházet opatrně, jsou křehké a snadno se poškodí. Vepřová střeva se nakupují ve svazcích po 10, 15 a 20 m. Přírodní střeva se kupují v solené formě, takže byste měli začít svou práci tím, že se soli zbavíte namočením do vody. Je třeba vyměnit vodu a samotný proces odsolování trvá dobrých pár hodin.

Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.