Listová želatina je přírodní kolagenový protein. Čím vyšší je počet květů, tím větší je želatinová síla želatiny. Role želatiny: Gelující činidlo Zahušťovadlo do omáček, coulis... Texturizační prostředek na želé, dezerty... Objemový prostředek pro marshmallows Konzervační Stabilizační činidlo navíc k potravinářským přísadám, jako je pektin nebo karubová guma do zmrzliny Pěnidlo k zabudování do sifonu Návod na použití želatiny: Na 1 litr tekutiny použijte 12 plátků potravinářské želatiny. Namočte listy do samostatné nádoby se studenou vodou po dobu asi 5 až 7 minut, poté je vyjměte a jemně vymačkejte, abyste extrahovali vodu, než ji zapracujete do vaší tekutiny. Pro studené pokrmy, například krém, promíchejte a mírně zahřejte vylisovanou želatinu, dokud se nerozpustí, poté pomalu vmíchejte studenou směs a před podáváním nechte alespoň 4 hodiny vychladnout. Dávejte pozor, abyste nikdy neudělali opak.
na 1g želatiny/ 5 g vody, dle receptury
Balení obsahuje: 1 kg
100% želatina (vepřové maso)
Německo
Kategorie: | Agar, želatina a pektin |
Výrobce | Monaco |
EAN | 4008726113246 |
Kód produktu | DUL441 |