Loading...

Želatina vepřová typ A bloom 260 (500 g) 1622 dortis

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin   Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob .

268 Kč
53.6 Kč / 100g
1
Skladem > 5 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin   Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Pro získání přibližně 250 g želatinového gelu je třeba míchat ingredience v tomto poměru: Jemný křehký gel - 250 ml vody a 8,75 -10 g sypké želatinové směsi Středně pevný gel - 250 ml vody a 15 - 17,5 g sypké želatinové směsi Pevný gel - 250 ml vody a 20 - 25 g sypké želatinové směsi Návod pro přípravu gelu: Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě gelu Příliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky. Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).   

Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Pro získání přibližně 250 g želatinového gelu je třeba míchat ingredience v tomto poměru: Jemný křehký gel - 250 ml vody a 8,75 -10 g sypké želatinové směsi Středně pevný gel - 250 ml vody a 15 - 17,5 g sypké želatinové směsi Pevný gel - 250 ml vody a 20 - 25 g sypké želatinové směsi Návod pro přípravu gelu: Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě gelu Příliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky. Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).   

Hmotnost

Balení obsahuje: 500 g

Složení produktu

bílkoviny

Alergeny vejce

Země původu

Holandsko

Technické parametry

Kategorie: Agar, želatina a pektin
Výrobce dortis
EAN 2017000013877
Kód produktu DR-1622

Recenze

100 %
Výborná kvalita
Kvalitni
Želatina jako výrobek super, jen papírový sáček /vrchní obal/ byl celý roztrhaný.Sáček se želatinou porušený nebyl, tak jsem zboží přijala. Možná by bylo vhodné sypké zboží balit do krabičky.

Související produkty

Vyrobeno v Německu
Plátková želatina - čirá - RUF

Plátková želatina - čirá - RUF

Želatina je pomocníkem pro výrobu aspiků, ovocných řezů a dortů, ale i pro další oblíbené pokrmy. Obs

68 Kč

Skladem > 10 ks
1
Vyrobeno v Německu
Želatina v prášku - červená 3x12g - RUF

Želatina v prášku - červená 3x12g - RUF

Připravit polevu na glazované koláče je s tímto přípravkem velice jednoduché.

16 Kč
44.4 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Agar-agar 700 E406 (50 g) 653 dortis

Želírovací přípravek je vyroben z mořských řas .

61 Kč
122 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1
Vyrobeno v Německu
Želatina v prášku - jahoda 3x12g - RUF

Želatina v prášku - jahoda 3x12g - RUF

Želatina v prášku s jahodovou příchutí. Balení 3 x 12 g.

15 Kč
125 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1