Péče a výběr

ca1972-3.jpg

Zde najdete základní důležité informace, které vám budou užitečné při rozhodování o vybavení a zařízení kuchyně, ale i při používání a údržbě mnoha výrobků.


Zde najdete základní důležité informace, které vám budou užitečné při rozhodování o vybavení a zařízení kuchyně, ale i při používání a údržbě mnoha výrobků. 

V kuchyni by mělo být vybavení a zařízení pro tři druhy činností - přípravu surovin, jejich úpravu na pokrm a servírování. Kvalitní a praktické vybavení se projeví nejen na čase, který při přípravě jídel strávíte, ale i na jejich chuti, a také na významné úspoře energií.

Pokud budete výběru věnovat dostatek času, a pak také dodržovat základní doporučení a pravidla při používání i údržbě, bude vám vaše nádobí i ostatní kuchyňské potřeby sloužit velmi dlouho.

Nože

Pánve

Dřevo

Zavařování

 

Jaké nádobí na jaký sporák?

Při výběru varného nádobí není důležitý jen vzhled, ale také kvalita zpracování, praktičnost a funkčnost. Velmi podstatný je i typ sporáku a způsob ohřevu, protože některé druhy nádobí nejsou použitelné například na elektrice nebo indukci.

Materiál, z kterého je varné nádobí vyrobeno, musí mimo jiné odpovídat i způsobu ohřevu. Převážná většina materiálů je použitelná na plynu, určité druhy i na elektrice, a jen některé na indukci. Podobné je to i s použitím nádobí v klasické horkovzdušné a mikrovlnné troubě.

Způsoby ohřevu a vhodné varné nádobí:

 

Při pořizování varného a pečicího nádobí se nevyplatí šetřit. Kvalitní nádobí znamená nejen výraznou úsporu času, ale i finančních nákladů na energie.

Mnoho dalších rad a tipů nejen pro správný  výběr varného nádobí najdete i na www.milujivareni.cz

Naučte se poznat kvalitní eshop snadno a jednoduše!