Loading...
Testováno
Přehrát video
Silikonová forma na čokoládu prasátka - Silikomart

Silikonová forma na čokoládu prasátka - Silikomart

Silikonová forma na přípravu 15 bonbonků ve tvaru prasátek s různými výrazy.

200 Kč
1
Skladem 4 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Veselá forma na přípravu bonbonků ve tvaru roztomilých prasátek. Forma je nepřilnavá a pružná, takže z ní prasátka vždy snadno vyloupnete. Připravíte v ní šestnáct prasátek, které můžete sníst jen tak, nebo použít jako dekoraci na dort. Formu můžete mýt v myčce. Rozměry jednoho prasátka jsou 3,5 x 3,2 x 1,5 cm, objem je 120 ml. 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Tato opravdu veselá forma se hodí jak na neplněné čokoládky, tak i na výrobu pralinek. Pokud se použije jen na čokoládu, tak na zaplnění celé formy jí budeme potřebovat 150 g. Na výrobu pralinek méně, záleží, jak silně potřeme stěny a kolik bude náplně. Čokoládu je zapotřebí před použitím rozpustit a temperovat. Velmi doporučuji hrnec s dvojitými stěnami, mezi které se vlévá voda. Ale dá se rozpustit v klasické vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Čokoládu nasekáme nebo nalámeme na menší kousky, zhruba 2/3 z celkového množství za častého míchání pozvolna rozpustíme při teplotě zhruba 45°C a odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme zbytek čokolády, necháme ji rozpustit a tím čokoládu temperujeme. Zchlazená by měla mít teplotu od 29°C – 31°C, dle druhu. Bílá čokoláda je připravená k použití při 29°C, mléčná a hořká při 30°C-31°C. Kdo nevlastní teploměr, tak vyzkouší nanést na dolní ret. Čokoláda nemá ani hřát, ale ani studit. Pak formu naplníme, několikrát s ní opatrně „bouchneme“ o desku stolu, tím vypudíme vzduchové bublinky. Povrch jedním tahem pevnější stěrkou setřeme a formu dáme do chladnějšího prostředí. Po dokonalém ztuhnutí čokoládky z formy vyloupneme, jde to velice snadno. Na pralinky rozpustíme čokoládu stejným způsobem, menším kulatým štětečkem naneseme čokoládu v tenké vrstvě na stěny otvorů a necháme ji ztuhnout. Ještě jednou zopakujeme a po opětovném ztuhnutí dáme náplň. Po vychlazení zalijeme čokoládou a tím pralinky uzavřeme. Povrch taktéž urovnáme jedním tahem pevnější stěrkou nebo podobným nástrojem. Po dokonalém ztuhnutí vyloupneme. S formou se pracuje velice dobře a dobře se udržuje. Je ji možné mýt v myčce nádobí. Forma se dá použít při teplotách od -60°C do +230°C. S formou jsem opravdu velice spokojená a proto ji doporučuji. M.F.

Pro práci s čokoládou se vám bude hodit

Nerezové kostice oboustranné 4ks na čokoládové hmoty - Cerart

Čtyřdílná sada modelovacích nástrojů na čokoládu. Každý z nich má oboustranné zakončení.

1 166 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1
DOPRAVA ZDARMA
Mini temperovací přístoj na čokoládu 1,8l červený - Martellato

Mini temperovací přístoj na čokoládu 1,8l červený - Martellato

Velmi elegantní a zároveň profesionální ohřívač čokolád a polev.

4 411 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1
DOPRAVA ZDARMA
Temperovací přístroj na čokoládu 3 nádoby 0,8l - Martellato

Temperovací přístroj na čokoládu 3 nádoby 0,8l - Martellato

Profesionální Temperovací stroj na rozehřívání čokolády a polev.

10 151 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1

Dekorační lžíce - Silikomart

Sada dvou lžiček se silikonovým držátkem pro tvoření ozdobných nápisů.

322 Kč

Skladem > 5 ks
1

Cukrářský teploměr +300°C až -50°C - Decora

Digitální teploměr vhodný pro cukráře i kuchaře. Jehla je dlouhá 7 cm.

376 Kč

Není skladem

Lžíce na dekorování 18cm - Cakesicq

Profesionální lžíce na dekorování pro vytváření nejrůznějších vzorů, plnění košíčků, apod. Délka 18 c

64 Kč

Skladem > 10 ks
1

Vytvořte originální čokoládu pomoci čokotransfetu

Transfer fólie 40x25cm Tempete - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Tempete.

64 Kč

Skladem > 5 ks
1

Bombasei transfer fólie Klíčky 36,5 x 25 cm

Rozměr: 36,5 x 25 cm (vzor cca 33,5 x 23 cm) Fólie na dekoraci čokolády k použití zejména na prali

61 Kč

Na objednávku 4-8 dní
1

Bombasei transfer fólie Srdíčka červená 36,5 x 25 cm

Rozměr: 36,5 x 25 cm (vzor cca 33,5 x 23 cm) Fólie na dekoraci čokolády k použití zejména na prali

69 Kč

Na objednávku 4-8 dní
1

Transfer fólie 40x25cm vlákna - PCB

Transfér folie vlákna Rozměry 40 x 25 cm.

63 Kč

Skladem poslední 3 kusy
1

Transfer fólie 40x25cm ZEBRE - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Zebre.

63 Kč

Skladem > 10 ks
1

Transfer fólie 40x25cm Flash - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Flash.

64 Kč

Skladem > 5 ks
1

Recenze

100 %
Skvělá, stejně jako ostatní formy od Silikomartu