Loading...

Startovací kultura kozí sýr na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura kozí sýr na 10 litrů mléka

101 Kč
Není skladem
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se

Použití: Plnotučné mléko pasterizujte při 72 ° C po dobu 15 sekund. Když mléko klesne na 44 ° C, přidejte kvas a nechte inkubovat 20 minut; míchejte několik minut a jakmile je dosaženo koagulační teploty 28 ° C, přidá se syřidlo.
Tvaroh by měl být hotový po 18/20 minutách. Tento tvaroh nakrájejte nožem tak, aby byl rozdělen na plátky a poté na kostky o tloušťce 10 cm, působí velmi jemně a nechte 20 minut odpočívat. Extrahuje se trochu syrovátky a tvaroh se zpracovává se spannarolou, dokud kousky nemají velikost vlašského ořechu. Tento tvaroh se míchá, aniž by se rozbil, asi 10 minut a těsto se jemně ukládá do forem a udržuje je při teplotě 35 ° C.
První obracení se provádí po 20 minutách, přičemž se tvaroh udržuje vždy teplý. Druhé otočení proběhne po 50 minutách. Po několika hodinách se provede další obracení a sýr se přivede do kyvety při teplotě 8 ° C s vlhkostí v komoře 80%.
Solení ve slaném nálevu 20% NaCl po dobu asi 1 hodiny na každý kg sýra.

Technické parametry

Kategorie: Startovací kultury plísňové a bakteriální
Výrobce Enolandia S.r.l.
EAN 2700001179368
Kód produktu 13744

Související produkty

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem > 5 ks
1

Startovací kultura Roniola na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Robiola na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem 5 ks
1

Kultura pro měkký sýr - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Taleggio na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem poslední 1 kus
1

Startovací kultura Mozzarella na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura na výrobu Mozzarely na 10 l mléka.

101 Kč

Není skladem