Loading...

Startovací kultura kozí sýr na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura kozí sýr na 10 litrů mléka

101 Kč
Není skladem
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se

Použití: Plnotučné mléko pasterizujte při 72 ° C po dobu 15 sekund. Když mléko klesne na 44 ° C, přidejte kvas a nechte inkubovat 20 minut; míchejte několik minut a jakmile je dosaženo koagulační teploty 28 ° C, přidá se syřidlo.
Tvaroh by měl být hotový po 18/20 minutách. Tento tvaroh nakrájejte nožem tak, aby byl rozdělen na plátky a poté na kostky o tloušťce 10 cm, působí velmi jemně a nechte 20 minut odpočívat. Extrahuje se trochu syrovátky a tvaroh se zpracovává se spannarolou, dokud kousky nemají velikost vlašského ořechu. Tento tvaroh se míchá, aniž by se rozbil, asi 10 minut a těsto se jemně ukládá do forem a udržuje je při teplotě 35 ° C.
První obracení se provádí po 20 minutách, přičemž se tvaroh udržuje vždy teplý. Druhé otočení proběhne po 50 minutách. Po několika hodinách se provede další obracení a sýr se přivede do kyvety při teplotě 8 ° C s vlhkostí v komoře 80%.
Solení ve slaném nálevu 20% NaCl po dobu asi 1 hodiny na každý kg sýra.

Technické parametry

Kategorie: Startovací kultury plísňové a bakteriální
Výrobce Enolandia S.r.l.
EAN 2700001179368
Kód produktu 13744

Související produkty

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem > 5 ks
1

Startovací kultura Roniola na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Robiola na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem poslední 1 kus
1

Startovací kultura Caciottu na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Caciottu na 10 litrů mléka

101 Kč

Není skladem

Startovací kultura zralé sýry na 10 litrů mléka

Startovací kultura zralé sýry na 10 litrů mléka

101 Kč

Není skladem