Vanilka je rozhodně jedničkou mezi milovníky sladkého na seznamu oblíbeného koření. Její jedinečné, hřejivé, intenzivní, kořenité aroma má úžasnou sílu, díky které mají všechny lahůdky připravené ještě lepší chuť. Je nepředstavitelné, že se bez přídavku vanilky obejdou čokoládový pudink, dortový krém, těsto, zmrzlinová omáčka a různé pečivo. Hned vedle kardamomu a šafránu je vanilka jedním z nejdražších koření na světě. Její vysoká cena souvisí především s dlouhým procesem přípravy k použití. Plody vanilky se sklízí ještě zelené a nezralé. Pak jsou stále bez zápachu a svou jedinečnou vůni získávají až po dlouhé době kvašení. Zajímavosti o vanilce: - Vanilku používali již Aztékové k dochucení svého oblíbeného nápoje xocolatl - vyrobeného z kombinace kakaových bobů, medu a vanilky. - Vanilka příznivě ovlivňuje trávení a zvyšuje chuť k jídlu. Vanilka má v kuchyni neomezené využití. Chcete-li získat jeho extrakt, nakrájejte vanilkový lusk ostrým nožem, což vám umožní dostat se k aromatické dužině. -Vanilka se běžně používá ke zvýraznění chuti a vůně většiny dezertů, omáček, zmrzliny a pečiva. Vyplatí se však po ní sáhnout i na dochucení slaných pochoutek. Dokonale ladí s mořskými plody a rybami. Jen pamatujte na použití v rozumném množství, které vám umožní zdůraznit přirozené vlastnosti produktů a zároveň dominovat pokrmu. - Kombinace čokolády a vanilky dává skvělý efekt! Proto se vyplatí přidat malé množství do připravených čokoládových pudinků. Vanilka by měla být kombinována s jiným kořením, které se vyznačuje pikantním buketem vůní jako jsou kardamom, skořice nebo hřebíček.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.