Loading...

Jak pečovat o nože Felix Solingen

U těchto velmi kvalitních nožů se na rukojeti používají výhradně prvotřídní materiály - PDM plast, tropické ušlechtilé dřevo a také 1.000 let staré dřevo olivovníku, které pochází z omezeného množství stromů z odlesňování, probíhajícího pod státní kontrolou. Zpracování se provádí vhodnými zdravotně nezávadnými potravinářskými a biologickými látkami a procesy.

7.11.2016

Jak pečovat o nože Felix Solingen

1./  Ocelové nože s plastovou rukojetí je možné mýt vodou, ale ne v myčce nádobí.

Doporučujeme je čistit a sušit ručně, aby se zabránilo vzniku skvrn na čepeli a zbytečným škodám na ostří, které můžou vzniknout působením agresivního čisticího prostředku nebo špatným uložením nože v myčce nádobí.

Po použití nože důkladně omyjte horkou vodou a pak pečlivě vysušte. Jedině tak budete mít vždy kvalitní a použitelné nože!

 

2./ Nože s dřevěnou rukojetí nejsou pro mytí v myčce nádobí vůbec vhodné! Pro zachování dlouhé životnosti nožů by se měly mýt, čistit a sušit pouze ručně. Dřevěné rukojeti nožů je dobré pravidelně potřít olejem - můžeme použít například olivový kuchyňský olej na saláty. 

 

3./ Nožem nikdy neřezejte jiné věci, než na které je určený výrobcem. Kuchyňský nůž není vhodný například na sekání kostí nebo krájení mražených potravin, v žádném případě ho také nepoužívejte jako šroubovák nebo otvírák na konzervy.

 

4./ Při pravidelném používání nože průběžně ostřete na ocílce. Tím si zajistíte nejen snadné řezání a krájení, ale i jejich dlouhou životnost.

 

5./ Pokud chcete mít zaručené kvalitní krájení a řezání, musí být nože vždy ostré a je nutné je i správně ukládat. Do zásuvky nože dávejte, jen pokud mají na ostří ochranný kryt. Mnohem lepší je jejich uložení v speciálním dřevěném bloku nebo na magnetické liště, kterou je možné snadno upevnit na stěnu.

Nože by vždy měly být mimo dosah dětí! 


Nechte se inspirovat

13.8.2025

Léto patří nepečeným dezertům

Milé cukrářky a cukráři, co se náramně hodí k létu? Nepečené dezerty! Nikomu z nás se v létě nechce trávit hodiny v kuchyni s rozžhavenou troubou, naopak oceníme recepty, které šetří čas, energii a nervy. Nepečených zákusků existuje nepřeberné množství a my jsme pro vás připravili výběr těch nejlepších, inspirovaný aktuálními trendy a doplněný o praktické tipy i řešení nejčastějších chyb. Na co jsme se zaměřili? Níže najdete 3 recepty na různé nepečené dobroty, které na přípravu netrvají dlouho a okamžitě si je zamilujete!
Číst celé
15.7.2025

Tvorba Domácí Zmrzliny a Nanuků: 5 Rozmanitých Receptů pro Každého

Léto je ideální čas na to, abyste si připravili vlastní domácí zmrzlinu a nanuky. Tento podrobný průvodce vám ukáže, jak připravit lahodné domácí mražené dezerty pomocí různých metod – jak se zmrzlinovačem, tak bez něj. Dozvíte se o technikách, ingrediencích a přípravě, která vám umožní vytvořit zmrzlinu a nanuky, které budou nejen osvěžující, ale také plné chutí. Připravte se na 5 rozmanitých receptů, které vás naučí nejen základní techniky, ale i kreativní přístupy k domácí výrobě.
Číst celé
@parent