Loading...
Testováno
Přehrát video
Silikonová forma na čokoládu – kornoutky - Silikomart

Silikonová forma na čokoládu – kornoutky - Silikomart

Kvalitní silikonová forma na 15 čoko kornoutků. O2,6cm, výška 2,8cm.

200 Kč
1
Skladem > 5 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Čokoládové kornoutky můžete použít jako ozdobu na dort, nebo je jíst jen tak. Do formy se vejde 112,5ml čokolády. Rozpuštěnou čokoládou naplňte formu, přebytek setřete stěrkou a formou poklepejte o pracovní desku, aby v čokoládě nebyly bublinky. Čokoládky dejte ztuhnout do chladu (forma vydrží teploty do -60°C). Díky nepřilnavosti a pružnosti silikonu bonbonky vždy snadno vyloupnete a mají vždy hladký lesklý povrch. 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Velice kvalitní silikonová forma na čokoládové kornoutky, které jsem si přejmenovala na kužely. Forma odolává teplotám od -60°C do +230°C a velmi dobře se používá. Na zaplnění jedné formy budeme potřebovat 110 - 115 g čokolády. Čokoládu je třeba před použitím rozpustit a temperovat. K tomuto účelu se báječně hodí hrnec s dvojitými stěnami, mezi které se vlévá voda. Nahradí klasickou vodní lázeň, kde musíme pečlivě hlídat, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody nebo pára. Ale dá se se zvýšenou opatrností připravit i tak, někdo k rozpuštění používá mikrovlnnou troubu. Zhruba 2/3 z celkového množství čokolády nasekáme nebo nalámeme na menší kousky a za častého míchání pozvolna rozpustíme při teplotě zhruba 45 °C a odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme zbytek na menší kousky nalámané čokolády, necháme ji rozpustit a tím čokoládu temperujeme. Zchlazená by měla mít teplotu od 29°C – 31°C, dle druhu. Bílá čokoláda je připravená k použití při 29°C, mléčná a hořká při 30°C-31°C. Kdo nevlastní teploměr, tak vyzkouší nanést na dolní ret. Čokoláda nemá ani hřát, ale ani studit. Pak formu naplníme, několikrát s ní opatrně „bouchneme“ o desku stolu, tím vypudíme vzduchové bublinky. Povrch zarovnáme jedním tahem např. tvrdší stěrkou a tím i setřeme případnou nadbytečnou čokoládu. Necháme v chladu ztuhnout a kornoutky z formy vyloupneme. Jde to velice lehce. Čokoládky se hodí jak k přímé konzumaci, tak i na ozdobu různých moučníků a dezertů. Za sebe můžu formu jen doporučit. Nejen že se velice dobře používá, ale taktéž udržuje. Je možné ji mýt v myčce nádobí. M.F.

Technické parametry

Kategorie: Formy na čokoládu ze silikonu
Otestované produkty foodblogerem
Formy na čokoládu a pralinky
Formy na čokoládu silikonové
Forma na pralinky
Výrobce Silikomart
EAN 8051085044566
Kód produktu 22.120.77.0065
Materiál silikon
Barva hnědá

Pro práci s čokoládou se vám bude hodit

Nerezové kostice oboustranné 4ks na čokoládové hmoty - Cerart

Čtyřdílná sada modelovacích nástrojů na čokoládu. Každý z nich má oboustranné zakončení.

1 166 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1

Temperovací přístroj na čokoládu růžový včetně forem a příslušenství - Cakesicq

Temperovací přístroj na čokoládu růžový včetně forem a příslušenství

972 Kč

Není skladem

Miska na čokoládu pro vodní lázeň 400ml - Cakesicq

Praktická menší miska, určená pro rozehřívání nad vodní lázní. S touto miskou bude rozehřívání čokolá

139 Kč

Skladem > 5 ks
1

Sada na pralinky 30x30cm - Stadter

Praktická sada na výrobu pralinek obsahuje odkapávací síto a náčiní. Rozměry síta 30 x 30 cm.

478 Kč

Skladem > 5 ks
1

Vodní lázeň hrnec 16cm - Ibili

Nerezový hrnec opatřený praktickým plastovým madlem. Produkt, který slouží pro snadné zpracování omáč

673 Kč

Skladem poslední 2 kusy
1
DOPRAVA ZDARMA
Mini temperovací přístoj na čokoládu 1,8l šedý - Martellato

Mini temperovací přístoj na čokoládu 1,8l šedý - Martellato

Kvalitní a profesionální výrobek značky Martellato.

4 195 Kč

Skladem poslední 1 kus
1

Vytvořte originální čokoládu pomoci čokotransfetu

Transfer fólie 40x25cm citrony - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor citrony.

64 Kč

Skladem poslední 1 kus
1

Transfer fólie 40x25cm SOPRANO noty - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Soprano noty

63 Kč

Skladem > 5 ks
1

Transfer fólie 40x25cm Plument - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Plument.

64 Kč

Skladem > 5 ks
1

Transfer fólie 40x25cm Charivari - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Charivari.

64 Kč

Skladem > 5 ks
1

Transfer fólie 40x25cm Flac - PCB

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor Flac.

64 Kč

Skladem 5 ks
1

Bombasei transfer fólie Kopretiny 36,5 x 25 cm

Rozměr: 36,5 x 25 cm (vzor cca 33,5 x 23 cm) Fólie na dekoraci čokolády k použití zejména na prali

61 Kč

Na objednávku 4-8 dní
1

Recenze

super
splnilo očekávání