Loading...

Startovací kultura Roniola na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Robiola na 10 litrů mléka

101 Kč
1
Skladem 5 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Použití: Pasterizujte (volitelné) plnotučné mléko při 72 ° C po dobu 15 sekund. Když mléko klesne na teplotu 38 ° C přidejte kvas pro robiolu a nechte 5 minut inkubovat; promíchejte a po dosažení koagulační teploty 34 ° C přidejte syřidlo.
Tvaroh by měl být hotový po 18/20 minutách. Tento tvaroh nakrájejte nožem tak, aby byl rozdělen na plátky a poté na kostky o tloušťce 10 cm, působí velmi jemně a nechte 10 minut odpočinout. Extrahuje se trochu syrovátky a tvaroh se zpracovává se spannarolou, dokud kousky nemají velikost vlašského ořechu. Tento tvaroh se míchá, aniž by se rozbil, asi 5 minut a těsto se jemně ukládá do forem a udržuje je při teplotě 35 ° C.
První obracení se provádí po 20 minutách, přičemž se tvaroh udržuje vždy teplý. Druhé otočení proběhne po 50 minutách. Po několika hodinách se provede další obracení a sýr se přivede do cely při teplotě 8 ° C.
s vlhkostí v cele 80%.
Solení ve slaném nálevu 20% NaCl po dobu asi 1 hodiny na každý kg sýra.

Technické parametry

Kategorie: Startovací kultury plísňové a bakteriální
Výrobce Enolandia S.r.l.
Kód produktu 13741

Související produkty

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Brie na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem > 5 ks
1

Kultura pro měkký sýr - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Taleggio na 10 litrů mléka

101 Kč

Skladem poslední 1 kus
1

Startovací kultura Hermelín na 10 litrů mléka - Enolandia S.r.l.

Startovací kultura Hermelín na 10 litrů mléka

101 Kč

Není skladem

Startovací kultura zralé sýry na 10 litrů mléka

Startovací kultura zralé sýry na 10 litrů mléka

101 Kč

Není skladem