Použití: Při teplotě 42 ° C přidejte mozzarelový kvas, promíchejte a jakmile teplota dosáhne 38 ° C, přidejte syřidlo.
Tvaroh by měl být hotový po 18/20 minutách. Proveďte první příčný řez. Změřte Ph. Počkejte, až dosáhne pH 5,80 a nakrájejte na kostky. Počkejte, až dosáhne pH 5,20 a jemně nakrájejte na menší kostky a nechte 10 minut odpočinout. Jakmile je dosaženo pH 5,10, syrovátku vyjměte a tvaroh položte na povrch a nakrájejte na proužky, které je překrývají.
Těsto se pak testuje tak, že z něj vezmete kousek a ponoříte jej do vroucí vody (90 ° C). Do této vody budete dříve přidávat sůl (1 kg x 1oo lt vody). Když se těsto táhne jako žvýkačka, je připraveno ke zpracování. Nakrájejte těsto na proužky a zalijte jej vroucí vodou, důkladně promíchejte. Vlijte toto první podmáslí a znovu přidejte vroucí vodu, těsto osolte (4 lžíce soli na 5 kg) a zalijte novou vroucí vodou. Odebere se kousek těchto těsta a vytvoří se mozzarella. Jakmile je vyrobena, usazuje se ve studené tekoucí vodě ke konsolidaci. Mozzarella je hotová po hodině ponoření.
Kategorie: | Startovací kultury plísňové a bakteriální |
Výrobce | Enolandia S.r.l. |
EAN | 2700001179382 |
Kód produktu | 13746 |