Loading...

Seznam článků a aktualit

Správná péče o dřevěné prkénko mu prodlouží život. Poradíme vám jak na to!

9.6.2022
Dřevěné prkénko je živý materiál reagující na prostředí jako je vlhko, sucho či teplo. Dřevěná prkénka nedávejte do myčky nádobí. Díky extrémní vlhkosti a čistícím prostředkům může dojít k jejich nenávratnému poškození.
Více...

Jak poznat, že je nůž dostatečně ostrý?

9.6.2022
Abyste zjistili, zda je nůž dostatečně ostrý, není potřeba žádný složitý postup. Jak na to se dozvíte v následujících řádcích.
Více...

Jak správně nabrousit nůž s pomocí brusného kamene?

9.6.2022
Vybrat brusný kámen není nijak složité. Je označen čísly, která určují brusný tah a tím i jejich použití. Každé číslo má jiný účel. Čísla označující nižší stovky zrnitosti (250 - 800) jsou určena pro základní nabroušení a vytvarování ostří. Hrubý kámen je vhodný pro opravu poškozené špičky či stanovení úhlu ostří. Střední zrnitost v rozmezí 1000 až 2000 je určena pro získání ostrosti. Pro finální doostření použijte brusný kámen se zrnitostí 3000 a více.
Více...

Jak správně pečovat o kuchyňský nůž

9.6.2022
Každý kuchyňský nůž si zaslouží náležitou péči. Odmění vás svou ostrostí a dlouhou životností. Jak na to?
Více...

Jak čistit různé skvrny z nerezového nádobí?

10.5.2022
Častým dotazem zákazníků jsou nejrůznější skvrny na nádobí z nerezové oceli. Zákazníci nám často zasílají fotografie různých typů skvrn s dotazem, zda jde o normální skvrny, jak vznikají a především to, jak se jich zbavit.
Více...

Prodlužte životnost pánví s nepřilnavým povrchem

10.5.2022
Běžná pánev s nepřilnavým povrchem jistě nebude tím kouskem nádobí, který si v rodině předáváte z generace na generaci. Zatímco z pohledu nepřilnavosti jsou pánvičky z nerezové oceli špičkou před nádobím z mědi či litiny, v případě dlouhé životnosti je tomu právě naopak.
Více...

Tři tipy a triky - nerezové pánve

10.5.2022 | autor: vsenavareni poradna
Když vyrábíme naše nádobí, zaměřujeme se nejen na to, aby mělo dobrou tepelnou vodivost, ale také praktickou stránku, rovněž je důležité, aby se s ním dalo dobře pracovat a manipulovat. Je však potřeba dodržet několik základních pravidel, díky kterým prodloužíte životnost hrnců a pánví a rovněž požitek z vaření bude pro vás mnohem příjemnější. Kromě těchto pravidel vám zodpovíme i vaše nejčastější otázky, které nám nejčastěji dáváte.
Více...

Jak si vybrat správný nůž

20.5.2021 | autor: vsenavareni
Při kompletaci kuchyňského vybavení se často zaměřujeme na hrnce, porcelán a sklo. Nože jsou často opomíjeny. Jsme spokojeni s náhodně vybranou sadou nožů nebo úplným blokem, protože jsou to pouze nože. Jak si však vybrat správný nůž?
Více...

Vaření v tlakovém hrnci

20.9.2018 | autor: vsenavareni poradna
V tlakovém hrnci se dá vařit snadno, rychle a efektivně, to je také důvod, proč po něm mnoho lidí sáhne při přípravě vývaru nebo omáčky. Zatímco v obyčejném hrnci by takové vaření trvalo věčnost, tlakový hrnec má hotovo za půl hodiny až hodinu, a vy se nemusíte o nic starat. Přesto ale někteří papiňáku nedůvěřují. My se nyní pokusíme zodpovědět všechny otázky, které vás ohledně tlakového hrnce mohou napadnout, a zahnat vaše obavy z vaření v něm.
Více...

Jakou pánev na indukci

20.9.2018 | autor: vsenavareni poradna
Indukční varná deska je moderní variantou tepelného ohřevu, oproti jiným typům má řadu výhod. Její plocha vás ani vaše děti nikdy nepopálí, nad teplotou máte absolutní kontrolu, když na ní zrovna nevaříte, můžete ji použít třeba jako odkládací prostor, a v neposlední řadě skvěle vypadá. Výběr nádobí na indukci je ale trochu komplikovaný.
Více...

Jak vybrat pánev

20.9.2018 | autor: vsenavareni poradna
Výběr vhodné pánve není tak snadný, jak by se mohlo na první pohled zdát. Na trhu je velké množství materiálů, z nichž každý se hodí na jiný typ ohřevu, k odlišnýmkuchařskýmtechnikám a k přípravě rozdílných druhů potravin. Každý materiál také vyžaduje zvláštní údržbu
Více...

Jak vybrat pánev wok

20.9.2018 | autor: vsenavareni poradna
Pánve wok si získávají velkou popularitu po celém světě a naše kraje nejsou výjimkou. Možná i vy uvažujete o pořízení tohoto stylového kusu nádobí, který se hodí nejen k přípravě autentických asijských pokrmů. Jak ale vybrat pánev, která vám bude vyhovovat?
Více...

Jak poznat kvalitní e-shop?

8.11.2016
Jak poznat kvalitní e-shop? Časté otázky při nákupu zboží z e-shopu – a správné odpovědi…
Více...

Jak funguje Mikrovlnná trouba?

8.11.2016
Mikrovlnné trouby fungují na principu elektromagnetických vln vysoké frekvence, které v potravinách a surovinách rozkmitají molekuly. Jejich pohybem vzniká teplo a tím dochází k ohřívání. Teplo se šíří od krajů směrem doprostřed a proto je dobré ohřátý pokrm ještě stejným směrem promíchat.
Více...

Vaření na indukci

8.11.2016
Indukční sklokeramická varná deska funguje na zcela odlišném způsobu ohřevu než ostatní - mezi cívkou v plotýnce a dnem varné nádoby se vytváří silné elektromagnetické pole a k vlastnímu ohřevu pak dochází až přímo v nádobě.
Více...

Vaření na elektřině

8.11.2016
Elektrické sporáky s litinovými plotýnkami, a modernější se sklokeramickými deskami s halogenovými trubicemi nebo hi-light ohřevem jsou energeticky více náročné. Především litinové plotýnky se zahřívají delší dobu, moderní varné sklokeramické desky už využívají technologie, které zajišťují rychlejší zahřívání a jsou energeticky úspornější a také bezpečnější.
Více...

Vaření na plynu

8.11.2016
Plynové sporáky jsou stále velmi oblíbené. Velkou výhodou je dobrá regulovatelnost hořáků na sporáku a tím i poměrně finančně úsporný provoz. Plynový plamen totiž dosáhne velmi rychle potřebnou teplotu a po vypnutí neuniká zbytkové teplo, jako u elektrického ohřevu. Důležitou součástí hořáků jsou mřížky, které musí zajistit stabilitu nádobí.
Více...

Odšťavňování - jak na to?

8.11.2016
Postup při odšťavování ovoce a zeleniny v odšťavovacím hrnci BIOWIN
Více...

Péče o kuchyňské náčiní ze dřeva

8.11.2016
I ty nejkvalitnější výrobky vám budou dobře a dlouho sloužit, jen pokud je budete správně používat, a také o ně pečovat.
Více...

Používání a údržba pánví z keramiky

8.11.2016
Pánve s keramickým povrchem jsou velmi odolné proti poškození, snadno se udržují, a mají navíc i atraktivní vzhled.
Více...

Používání a údržba pánví z titanu

8.11.2016
Nádobí z titanu se vyrábí nejmodernějšími technologiemi z velmi kvalitních materiálů. Při správném používání a údržbě je v podstatě nezničitelné.
Více...

Používání a údržba pánví z mědi

8.11.2016
Měděné nádobí je poměrně drahé, a tak při jeho používání a údržbě opravdu dbejte všech doporučení a zásad, abyste si zajistili jeho dlouhou životnost.
Více...

Používání a údržba pánví z litiny

8.11.2016
Nádobí z litiny kombinuje tradici s moderními technologiemi. Vyrábí se kvalitní slitiny, která dobře rozvádí teplo, je těžší a má velmi dlouhou životnost. Může mít různé tvary i barvy, a je vhodné k vaření i k servírování.
Více...

Používání a údržba pánví ze smaltu

8.11.2016
Používání a údržba pánví se smaltovaným povrchem Pánve se smaltovaným povrchem jsou kuchyňská klasika, která se snadno udržuje. Při použití kvalitních materiálů a dobrém zpracování jsou i cenově vhodným kompromisem.
Více...

Používání a údržba pánví z teflonu

8.11.2016
Používání a údržba pánví s teflonovým povrchem Pánve s teflonovým nepřilnavým povrchem patří mezi nejoblíbenější. Jsou cenově dostupné, při smažení není potřeba tuk nebo olej, údržba je poměrně jednoduchá.
Více...

Používání a údržba pánví z nerezu

8.11.2016
I když je nádobí z nerezu vyrobeno z kvalitních materiálů moderními technologiemi, může se přesto při nesprávném použití, zacházení nebo údržbě a mytí poškodit.
Více...

Všeobecné zásady pro používání a údržbu pánví

8.11.2016
Pánve se vyrábějí z různých materiálů, mají různý povrch i tvar, v některých případech jsou možnosti jejich použití částečně odlišné. V každém případě je ale nutné dodržovat základní zásady pro jejich používání i údržbu.
Více...

Broušení nožů Felix Solingen

8.11.2016
Vzhledem že nože Solingen obsahují až 15 procentnípodíl chrómu AML není použitá ocel náchylná k rezivění. Může se ale projevit mírná tzv. povrchová volná koroze, kterou lze snadno odstranit pouhým setřením.
Více...

Jak pečovat o nože Felix Solingen

7.11.2016
U těchto velmi kvalitních nožů se na rukojeti používají výhradně prvotřídní materiály - PDM plast, tropické ušlechtilé dřevo a také 1.000 let staré dřevo olivovníku, které pochází z omezeného množství stromů z odlesňování, probíhajícího pod státní kontrolou. Zpracování se provádí vhodnými zdravotně nezávadnými potravinářskými a biologickými látkami a procesy.
Více...