Keramická forma na koláč od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma na koláč je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s vlnitým okrajem v granátové barvě. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Koláčová forma je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.
Hluboká forma na koláč Emile Henry je skvělým pomocníkem při pečení francouzského koláče Quiche, křehkých koláčů, ovocných, zeleninových i masových koláčů. Díky krásném designu se forma hodí i na servírování a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu. Průměr formy je 28 cm, výška je 5,5 cm a objem 2,5 l. Forma nemá odnímatelné dno. Výhodou keramické formy je rovnoměrné vedení tepla a keramická forma udrží koláč dlouho teplý.
Expedujeme do 2. pracovních dnů od objednání.
Průměr: 28 cm
Výška: 5,5 cm
Objem: 2,5 l
Materiál: keramika
Barva: granátová
Forma na koláč je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům. Ručně vyrobeno. Krásný francouzský design. Ideální na pečení sladkých i slaných koláčů (quiche). Vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí. |
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do lednice: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano do 270 °C
Quiche je francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto a smetanová náplň. Slovo Quiche původně vzniklo zkomolením německého slova Kuchen, což znamená v překladu koláč. Nyní je quiche nedílnou součástí francouzské kuchyně. Náplň slaného koláče tvoří vejce, tučná smetana a další přísady jako je například slanina, cibule, sýr atd. Existuje spousta receptů na francouzský quiche.
Křehké těsto je tvořeno pouze dvěma ingrediencemi a to moukou a máslem v poměru zhruba 2:1. V některých receptech najdete také vejce. Těsto je nejlepší nechat aspoň hodinu vychladit v lednici, ale můžete ho tam nechat i přes noc. Díky tomu se suroviny krásně spojí a při válení nebude těsto tak mazlavé. Vyválet byste měli těsto na tloušťku zhruba 3 - 4 mm. Doporučujeme válet těsto mezi dvěma listy pečícího papíru. Quiche se peče v tradičních formách na quiche, které mají kulatý tvar a vyšší okraj, který je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dost tuku, a tak nemusíte formu vymazávat.
Těsto po vyválení přenesete do formy a vyložíte včetně vyššího vroubkovaného okraje. Těsto se peče nejprve bez náplně, zatížené fazolemi, které doporučujeme propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Až poté se naplní náplní a peče se dozlatova. Výsledkem je křupavé těsto dokola a vláčná náplň, kterou si můžete upravit podle vlastní chuti či fantazie. Quiche je dobrý teplý i studený. Ideální na oběd, večeři nebo třeba na svačinu. Vyzkoušejte třeba pórkový, cibulový,…
Záruka: 10 let
EAN | 3289313460283 |
Kód produktu | PP-346028 |
Typ | formy a plechy |
FORM | koláč |
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.